„Per praėjusią parą Rusijos aviagrupės Sirijoje lėktuvai SU-34 ir SU-24M atliko daugiau kaip 20 skrydžių, taikantis į devynis teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ objektus“, – sakė per spaudos konferenciją Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Pasak jo, per naktį šeši lėktuvai tiksliai smogė į tris objektus.

„Betoną pramušančia aviacine bomba BETAB-500 iš lėktuvo SU-24 Rakos gyvenvietės rajone sunaikinta apsaugota vienos banditų formuotės vadavietė, taip pat požeminis bunkeris su sprogmenų ir šaudmenų sandėliu“, – sakė I.Konašenkovas.

B. Obama kalba apie „nelaimės receptą“

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį perspėjo, kad Rusijos Sirijoje pradėta agresyvi karinė kampanija, kuria remiamas diktatoriškasis Basharas al-Assadas, yra „nelaimės receptas“, nors Vašingtonas ir toliau gali kartu su Maskva siekti įtampos mažinimo.

Skirtumai tarp Vašingtono ir Maskvos ypač išryškėjo pastarosiomis krizės dienomis, kai Rusijos karo aviacija bombardavo opozicijos pajėgų Sirijoje objektus, bet B.Obama pabrėžė, kad JAV „neketina Sirijos paversti JAV ir Rusijos karo per trečiąsias šalis“ (angl. proxy war) zona.

Penktadienį Rusija surengė trečią oro smūgių seriją ir tvirtino, kad taikyta į „Islamo valstybės“ džihadistus, tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo dar labiau tarptautinės bendruomenės kritikuojamas dėl šios karinės kampanijos.

Vakarai reiškė susirūpinimą, kad Rusijos pajėgos šios kampanijos prieš „teroristus“ pretekstu iš tikrųjų smogia su B.al Assadu kovojančioms nuosaikiųjų sukilėlių grupėms, ir šitaip nori išgelbėti valdantįjį Sirijos režimą.

V.Putinas „nemato skirtumo tarp ISIL („Islamo valstybės“ kovotojų) ir nuosaikiosios sunitų opozicijos, kuri nori, kad ponas Assadas pasitrauktų“, – sakė B.Obama žurnalistams penktadienį vakare Baltuosiuose rūmuose.

„Jų (V.Putino ir B.al Assado) požiūriu, jie visi yra teroristai, bet tai yra nelaimės receptas“, – pažymėjo B.Obama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5710)