Į juodąjį sąrašą įtraukti asmenys įvardijami kaip užsienio kovotojai. Iš viso į jį pateko 35 asmenys ir grupuotės iš įvairių šalių, pavyzdžiui, Rusijos, Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės. Sankcijos pritaikytos britui Nasser Muthana, kilusiam iš Kardifo. Jis viename vaizdo įraše prisipažino kovojęs mūšiuose Sirijoje. Į sąrašą taip pat buvo įtraukta Sally Jones - „Islamo valstybės“ programišiaus, neseniai žuvusio per JAV antskrydį Sirijoje, žmona.

Apie šias priemones pranešta tą pačią dieną, kai JAV prezidentas Barackas Obama vadovavo Jungtinių Tautų (JT) atstovų susitikimui kovos su terorizmu tema. Posėdžio metu prezidentas pažymėjo, kad „Islamo valstybę“ Sirijoje įmanoma įveikti tik tuo atveju, jei iš valdžios pasitrauks Sirijos lyderis Basharas al-Assadas.

Rusija, šį mėnesį pirmininkaujanti JT Saugumo Tarybai, trečiadienį surengs susitikimą dėl kovos su ekstremizmu. Antradienį Rusija kritikavo JAV surengtą posėdį šia tema, aiškindama, kad tai „nepagarbus“ žingsnis. Rusijos ambasadorius JT Vitalijus Čiurkinas tvirtino, kad amerikiečiams svarbu pademonstruoti lyderystę.