„Jei praėję 15 metų mus ko nors išmokė, tai mes turime gerų šansų sėkmei", - pareiškė jis Niujorke. Vadinamieji tvarumo tikslai, kuriuos savaitgalį turėtų užsibrėžti Jungtinės Tautos (JT), esą yra „ambicingi, tačiau visiškai realūs“.

Prieš 15 metų JT paskelbė tūkstantmečio tikslus, tarp kurių buvo drastiškas bado, skurdo, vaikų mirštamumo mažinimas. Tvarumo tikslai jais remsis.

„Dar niekada žmonijos istorijoje tiek daug žmonių pragyvenimo lygis nekilo taip, kaip nuo 2000 metų, - kalbėjo B. Geitsas. - Tada beveik ketvirtadalis Žemės gyventojų ėjo miegoti alkani, šiandien tokių yra 13 proc. Mes beveik perpus sumažinome motinų mirštamumą, o vaikų mirtingumas sumažėjo net daugiau nei perpus“.

Kiekvienai visuomenei reikia pagrindinių dalykų, kad galėtų atskleisti savo potencialą. „Tai reiškia, kad žmonėms reikia turėti užtektinai valgyti ir gerti švarų vandenį; kad mirties priežastis negali būti gyvenimo suteikimas vaikui; kad vaikai turi augti ir nemirti iki penktųjų savo gyvenimo metų“, - kalbėjo B. Geitsas.

Tūkstantmečio tikslų efektas skurdžiausioms šalims esą pranoko visus lūkesčius. „Aiškūs tikslai veikia, nes jie skatina šalis donores, besivystančias valstybes ir žmones bendradarbiauti“, - argumentavo milijardierius.