Mėginiai paimti iš caro Nikolajaus II, jo žmonos Aleksandros ir nuo kruvinos uniformos, priklausiusios Nikolajaus tėvui, Aleksandrui II, nužudytam 1881 m.

Bolševikų nužudyta Romanovų šeima buvo palaidota Prisikėlimo bažnyčioje, Sankt Peterburge.

Ortodoksų bažnyčia nori patikrinti palaikus, kad būtų išsiaiškinta, ar 2007 m. rasti kūnai tikrai priklausė caraičiui Aleksejui ir kunigaikštytei Marijai.

Ilgai užsitęsusi nužudymo byla buvo baigta tirti 1998 m. po to, kai dalies Romanovų šeimos palaikai buvo rasti masinėje kapavietėje, Uralo kalnuose 1991 m.

Caras Nikolajus II, jo žmona Aleksandra, keturios jų dukros, sūnus ir keturi jų tarnai buvo nužudyti bolševikų Jekaterinburge 1918 m.

Pasak liudininkų pasakojimų, karališkosios šeimos nariai buvo išrikiuoti į eilę ir sušaudyti, tie, kurie nemirė iškart, buvo nudurti.

Rusijos ortodoksų bažnyčios narių neįtikino atlikti DNR tyrimai, nes caraičio Aleksejaus ir kunigaikštytės Marijos palaikai rasti tik 2007 m. visai kitoje Uralo kalnų dalyje nei likusios Romanovų šeimos.

Tyrimo komitetas pranešė, kad reikia atkasti caro ir jo žmonos kūnus, norint identifikuoti palaikus, rastus 2007 m.

Rusija planuoja palaidoti Aleksejų ir Mariją kartu su kitais giminaičiais Prisikėlimo bažnyčioje Sankt Peterburge, tačiau prieš tai bažnyčia nori būti tikra dėl naujai rastų palaikų ryšio su carų šeima.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)