Taip pat buvo nušautas vienas iš keturių užpuolikų. Policija į juos pradėjo šaudyti tuo metu, kai jie bandė su keliais vaikais pabėgti automobiliu, sakė Siem Reapo provincijos policijos viršininkas Pheun Arunas.

"Jie įsodino vaikus į automobilį, ir policininkai šaudė į jo ratus, o jie bandė atsišaudyti ... Nežinome, kuri šalis nušovė tą mergaitę", - sakė jis.

Pasak policijos viršininko, vienas įkaitų pagrobėjas buvo nušautas, o likę trys - suimti. Liudininkas Johnas McDermottas sakė girdėjęs šūvius ir matęs, kaip pagrobėjai išeina iš pastato ir sėda į automobilį ir kaip paskui iš pastato išbėga vaikai.

"Įkaitų drama baigėsi, visi jie (pagrobėjai) sugauti ir išvežti. Šiuo metu čia tikras pragaras", - komercinei Sidnėjaus radijo stočiai sakė jis.

Drama prasidėjo anksti ryte, kai keturi vyrai, kurie tikriausiai turėjo vieną automatą AK-47, įsiveržė į mokyklą. Įkaitais septynias valandas buvo laikomi 29 vaikai, kurių amžius - nuo dvejų iki septynerių metų, ir jų auklėtoja. Šių vaikų tėvai yra atvykę iš 14 valstybių, sakė viena liudininkė, taip pat užsienietė, kuri prašė jos pavardės neskelbti.

Pasak jos, maždaug 14 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku kilus susišaudymui, buvo paleisti mažiausiai du vaikai. Įkaitų pagrobėjai reikalavo šaunamųjų ginklų, granatų, 1 tūkst. JAV dolerių (2,8 tūkst. litų) ir mikroautobuso, kuriuo galėtų išvykti į Tailandą.

Vienas diplomatas Kambodžos sostinėje Pnompenyje sakė, kad pareigūnai sutiko perduoti išpirką, tačiau derybos įstrigo dėl kitų klausimų. "Jie norėjo kartu išsivežti tris ar keturis vaikus", - nurodė jis.

Manoma, kad įkaitais laikyti vaikai yra iš australų, britų, kambodžiečių, kanadiečių, prancūzų, indoneziečių, japonų, singapūriečių, korėjiečių, filipiniečių, taivaniečių, tailandiečių, šveicarų ir amerikiečių šeimų.

Tikslios įkaitų pagrobimo aplinkybės dar nežinomos. "Atrodo, kad jie yra kažkokie banditai ... Atrodo, kad jie bėgo (nuo teisėsaugos) ir įsiveržė (į mokyklą) neturėdami aiškaus plano", - sakė minėta liudininkė. Šią mokyklą, esančią maždaug už vieno kilometro nuo miesto ribos, prie kelio, vedančio į tarptautinį oro uostą, lanko maždaug 70 vaikų.

Netoli Siem Reapo yra garsusis Ankoro rūmų ir šventyklų kompleksas; mieste savo atstovybes turi daug užsienio pagalbos organizacijų.