Mugės RAE-2015 lankytojai netrukus pastebėjo, kad politikas negali išlįsti lauk. Rusijos partijos „Pensininkai už teisingumą“ lyderis įstrigo tanko liuke ir per eilinį bandymą išsivaduoti pažadėjo visus aplinkui iššaudyti, jeigu jam nepavyks išsiropšti iš šarvuotos mašinos, rašo inforesist.org.

I. Zotovas panoro įlįsti į tanką, kurį pristatė bendrovė „Traktornyje zavody“. Tačiau naujasis Rusijos inžinierių produktas nepraėjo bandymų jau su pačiu pirmuoju nestandartinių kūno apimčių žmogumi ir buvo sukritikuotas lankytojų ir parodos dalyvių.

Tanko kūrėjai neatsižvelgė į galimas žmogaus kūno proporcijas ir liuko skersmenį pasirinko tokį, kad jau pirmasis „putlių formų“ vyras paprasčiausiai įstrigo jo angoje.

Jeigu tai būtų nutikę mūšio lauke, žmogus paprasčiausiai sudegtų gyvas. Parlamentaras tanko įkaitu išbuvo penkias valandas: jį mėgino vaduoti tiek Nepaprastųjų situacijų ministerijos brigada, tiek privati parodos paviljonų saugumo tarnyba.

Kaip pasakojo liudininkai, tanko angoje įstrigęs deputatas buvo rimtai įširdęs ir pažadėjo visus iššaudyti, jeigu jam nepavys išsiropšti.

Tačiau incidentas apsiėjo be aukų. Vėliau I. Zotovui vis dėlto pavyko išlįsti iš tanko.

10-oji tarptautinė ginkluotės mugė „Russia Arms Expo“ vyko rugsėjo 9 dieną Žemutinio Tagilo mieste. Rusijos ir užsienio gamintojai pristatė savo geriausius ginkluotės gaminius ir šiuolaikinius tarptautinės karo pramonės produktus.