Žuvusiųjų skaičius vis augo nuo iš pradžių minėtų 20, nes laikui bėgant iš sugriauto restorano ir gretimų statinių griuvėsių buvo ištraukiama vis daugiau negyvųjų.

Telefonu naujienų agentūrai AFP Džhabua apygardos policijos inspektorius M. L. Gondas sakė: „Mano turima informacija, sužeistųjų yra 60, bet jų gali būti daugiau“.

Džhabua regiono medikų vadovas Arunas Kumaras Sharma taip pat telefonu agentūrai AFP iš vietinės ligoninės sakė, kad sužeista apie 100 žmonių, 20-ties būklė sunki.

Sprogimas restorane Madhja Pradešo valstijos Džhabua mieste nugriaudėjo apie 8 val. 30 min. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, kai jame pusryčiavo gretimų įstaigų darbuotojai ir moksleiviai, anksčiau nurodė apygardos policijos pareigūnė Seema Alava, tada minėdama 20 žuvusiųjų.

„Restoranas yra judrioje vietoje, jame daugybė žmonių pusryčiavo, todėl aukų tiek daug“, – sakė ji,

Pasak S. Alavos, sprogimas buvo gana stiprus, nes sugriovė gretimą pastatą ir apgadino dar kelis.

Per televiziją rodyta, kaip būriai žmonių ir gelbėtojų rankomis ardo griuvėsius, policijai aptvėrus nelaimės rajoną. Gatvėse dulkių ir pelenų apkloti gulėjo lavonai, greta – sulamdyti ir sudegę automobiliai.

Anot pareigūnų sprogimą sustiprino restorane ar gretimame pasate laikyti detonatoriai ir kasyklose naudojami sprogmenys.

„Atrodo, kad kažkas viename pastatų laikė tų sprogmenų, naudojamų kasyklose. Tačiau tikslias detales atskleis tik tęsiamas tyrimas“, – sakė S. Alava,

Kitas policijos pareigūnas, Anuragas Mishra minėjo, kad greta restorano yra autobusų stotelė, kur buvo daug žmonių, dalis kurių taip pat nukentėjo.

Madhja Pradešo vyriausiasis ministras Shivrajas Singhas Chouhanas savo paskyroje tinkle „Twitter“ pareiškė užuojautą dėl žuvusiųjų.

Žuvusiųjų šeimoms jis pasiūlė 200 tūkst. rupijų (2,7 tūkst. eurų) kompensaciją, o sužeistiesiems – po 50 tūkst. rupijų (666 eurus).

„Džhabua tragedija yra sukrečianti. Reiškiu užuojautą aukų artimiesiems ir meldžiuosi, kad sužeistieji greitai pasveiktų“, – pažymėjo Sh.S.Chouhanas, nurodęs atlikti šios nelaimės tyrimą.

Ministras pirmininkas Narendra Modi) taip pat išreiškė užuojautą savo tinklaraštyje.

„Nepaprastai skaudu dėl prarastų gyvybių dėl baliono sprogimo Džhabua“, – pažymėjo jis.

Virtuvėse naudojami dujų balionai Indijoje dažnai sprogsta, nes saugumo reikalavimai ten yra gana menki.

Nors pranešimų apie tokius sprogimus pasirodo dažnai, masinių mirčių būna labai retai.