Šaltinio duomenimis, A. Durickajos parodymai „labai padėjo“ tyrėjams ankstyvuoju tyrimo etapu.

Kovo 2 dieną interviu televizijos kanalui „Dožd“ Ukrainos pilietė A. Durickaja papasakojo apie B. Nemcovo bylos pagrindu vykdomus tardymus, pabrėžusi, kad į politiką buvo šauta iš nugaros, ir žudiko veido ji nematė.

Mergina pasakė, kad įsiminė tik staigiai nuvažiuojantį šviesų automobilį.

Taip pat agentūros šaltinis tvirtina, kad tyrėjai turi įrodymų, paneigiančių visų tyrime figūruojančių asmenų alibi.

„Kaltinamųjų alibi, esą jie buvo restorane, namuose ar kažkur kitur, nėra patvirtinti, – cituoja agentūra jo žodžius. – Jau surinkta užtektinai įrodymų apie tai, kad kiekvienas iš sulaikytųjų yra susijęs su nusikaltimu.“

Jis pridūrė, kad tyrėjai „nustatė ir rado“ ne tik nusikaltimo įrankį, bet ir šio pistoleto šovinius. Dabar esą vykdomos atitinkamos ekspertizės.

Agentūra pabrėžia, kad kol kas neturi šių duomenų įrodymų.

Borisas Nemcovas buvo nužudytas keliais šūviais į nugarą vasario 27 dieną. Nusikaltimas įvykdytas ant tilto netoli Kremliaus. Dėl įtarimų padarius nusikaltimą sulaikyti penki asmenys, įskaitant šaudymu įtariamą Zaurą Dadajevą.

Vakar leidinys „Kommersant“ rašė, kad nepaisant duomenų, jog B. Nemcovas buvo sekamas nuo rudens, tyrėjai pasikėsinimą į politiko gyvybę gali susieti su tuo, kad kaltinamuosius esą įskaudino politiko pareiškimai apie sausį „Charlie Hebdo“ redakcijoje įvykdytas žudynes.

Taip pat byloje vargu ar atsiras nusikaltimą užsakę asmenys.