Jokia grupuotė kol kas neprisiėmė atsakomybės dėl šio išpuolio, kurio aukomis tapo etninės chazarų mažumos nariai, nors Talibanas, krečiamas didelio vidinio susipriešinimo dėl savo vadovybės kaitos, pastaruoju metu intensyvino atakas.

„Užpuolikai sustabdė dvi mašinas, išrikiavo visus keleivius vyrus ir juos sušaudė“, – sakė Zari rajono, kuriame įvyko incidentas, administracijos vadovas Jafaras Haidari.

„Jie paliko gyvą vieną moterį, buvusią viename iš tų automobilių. Visos aukos buvo etninės chazarų mažumos nariai“, – pridūrė jis.

Balcho policijos viršininko pavaduotojas Abdul Razaqas Qaderi patvirtino aukų skaičių ir sakė, kad pareigūnai tiria šį nusikaltimą.

Žudyta tokiu metu, kai prezidentas A.Ghani paragino tarptautinius donorus toliau teikti pagalbą Afganistanui, sakydamas, kad „sužeista šalis“ patiria didelių saugumo ir ekonomikos iššūkių.

„Afganistano atstatymas bus ilgalaikis projektas“, – A.Ghani sakė per donorų konferenciją Kabule, kurioje dalyvavo Vakarų šalių delegatai ir nevyriausybinės organizacijos.

Afganistanas yra sužeista šalis. Didelis nedarbas, sukilėlių smurtas ir ekstremizmo stiprėjimas regione didina tikimybę, kad politiniai neramumai sugriaus (mūsų) ekonomikos reformų programą“, – perspėjo prezidentas.