Apie 600 vyrų, moterų ir vaikų – daugiausiai atvykėlių iš Sirijos, Irako ir Afganistano – sėdėjo arba stovėjo prie Rytinės stoties, o dar apie 1,2 tūkst. jų buvo „tranzito zonoje“.

Tuo tarpu dar apie 100 migrantų, atvykusių iš registracijos centro prie sienos su Serbija, sėdėjo priemiestinių traukinių stoties platformoje, atsisakę sėsti į traukinį, kuris turėjo juos nuvežti į pabėgėlių stovyklą Debreceno mieste.

Policijos pranešime sakoma, kad ta grupė „reikalavo leisti jiems išvažiuoti į Vokietiją. ... Policija ėmėsi būtinų priemonių, kad užtikrintų, jog traukinių eismas nebus trikdomas“.

Vengrija, į kurią vien per rugpjūtį atvyko apie 50 tūkst. migrantų, šią savaitę leido tūkstančiams jų išvažiuoti traukiniais į Austriją ir Vokietiją, bet antradienį policija uždraudė įžengti į stotį visiems asmenims, neturintiems Europos Sąjungos vizos.

Dešinioji premjero Viktoro Orbano vyriausybė, pastačiusi 175 km ilgio spygliuotų vielų tvorą palei Vengrijos sieną su Serbija, pabrėžė, kad laikysis ES taisyklių.

Tačiau naujoji tvora pasirodė esantis neveiksminga priemonė, mėginant sulaikyti dešimtis tūkstančių žmonių, atvykstančių per Graikiją ir vakarines Balkanų šalis. Vengrijos pareigūnai sakė, kad antradienį sieną kirto 2 284 migrantai, tarp jų 353 vaikai.

„Jeigu Europa mus įsileidžia, kodėl mums neišduoda vizų? Kodėl turime leistis į šią slapukišką kelionę?“, – klausė siras Bilalas, atvykęs iš kautynių apimto Alepo miesto, antradienį duodamas interviu AFP netoli Serbijos ir Vengrijos sienos.

„Bijome, kad vieną dieną viskas pasikeis; kad netgi Vokietija uždarys savo sienas, kai jai visa tai įgris – taigi, privalome nukeliauti ten kuo greičiau“, – pabrėžė vyras.

Vokietijoje per valandą buvo užregistruojama apie 100 migrantų, pranešė policija

Vokietijoje trečiadienį per valandą buvo registruojama daugiau nei 100 migrantų, į Miuncheną riedant sausakimšiems traukiniams su rekordiniu atvykėlių skaičiumi, pranešė policija.

Vidutiniškai nuo vidurnakčio iki 6 val. ryto visoje šalyje per valandą buvo užregistruojami 109 asmenys, nelegaliai kirtę sieną.

Iš viso antradienį šalyje buvo užregistruoti 3 709 žmonės – dukart daugiau nei ankstesniųjų savaičių dienos vidurkis. Daugiausia jų atvyko traukiniais į Miuncheną per Austriją iš Vengrijos.

Iš pabėgėlių, neturinčių galiojančių vizų, 3 170 per dieną buvo užregistruoti policijos apygardoje, administruojančioje Miuncheną ir rajonus, esančius prie Austrijos sienos, informavo policijos atstovas Gero von Vegesackas.

Vokietija – stipriausia ekonomika ir daugiausiai gyventojų turinti šalis – dabar yra labiausiai geidžiamas nuo konfliktų ir skurdo bėgančių migrantų kelionės tikslas.

Šiemet Vokietijos policija užregistravo daugiau nei 125 tūkst. nelegalių sienos kirtimo atvejų – daugiau nei dukrat daugiau nei per visus praėjusius metus, kai jų buvo maždaug 57 tūkst., ir gerokai daugiau nei 2013-ųjų maždaug 26 tūkst. rodiklis.

Pernai daugiausiai nelegalių migrantų į Vengriją pateko iš karo draskomos Sirijos, kiek mažiau iš Eritrėjos, Afganistano, Kosovo ir Serbijos.