Tas asmuo yra antrasis, kurio areštas siejamas su rugpjūčio 17 dieną įvykdytu sprogdinimu Bankoko centre esančioje šventykloje, nusinešusiu 20 žmonių, daugiausiai kinų maldininkų, gyvybių.

Premjeras Prayutas Chan-O-Cha, kuris taip pat vadovauja Tailando karinei chuntai, buvo paprašytas žurnalistų pakomentuoti gandus, kad buvo suimtas tas vyras.

„Tai tiesa. Jis buvo suimtas prie Sa Keu perėjoje“, – nurodė jis, turėdamas omenyje kontrolės postą prie sienos su Kambodža.

Paklaustas, ar tas vyras laikomas žmogumi, kuris padėjo bombą Eravano hinduistų šventykloje sostinės komerciniame Čidlomo rajone, premjeras atsakė: „Mes tardome. Jis yra pagrindinis įtariamasis ir užsienietis.“

To sprogdinimo, kuris yra daugiausiai aukų pareikalavęs kada nors Tailande įvykdytas išpuolis, motyvai išlieka mįslingi.

Dėl tos atakos buvo įtariamos įvairios kovingos Tailando politinės frakcijos, organizuotos nusikalstamos gaujos, islamistai kovotojai, sukilėliai, veikiantys šios karalystės neramiame pietiniame regione, ir pabėgėliams uigūrams prijaučiantys asmenys.

Buvo išduoti keli arešto orderiai, susiję su sprogdinimu šventykloje.

Vienintelė įvardyta įtariamoji yra 26 metų tailandietė musulmonė Wanna Suansan.