Atnaujinta 20:35 „Dėka diplomatinių praėjusios savaitės pastangų, įskaitant ir mano trijų dienų vizitą Briuselyje, tris dienas buvo nutrauka ugnis iš sunkiosios artilerijos, trys dienos, kai Donbase nežuvo mūsų kariai, tačiau kažkas dėl savo partinių vėliavų reklamos ir kelių vietų rajono taryboje žudo tėvynės gynėjus Kijeve“,- savo kalboje pažymėjo Ukrainos prezidentas.

P. Porošenka savo kalboje pabrėžė, kad ne tik visi šio įvykio vykdytojai, bet ir organizatoriai turi būti nubausti ir privalu užtikrinti skaidrų tyrimą, kuris padės rasti kaltuosius, rašo „Unian“.

„Tai yra smūgis į nugarą, tai kas nutiko šiandien Aukščiausios Rados balsavimo metu. Tai buvo antiukrainietiška akcija, kurios visi organizatoriai be jokių išimčių, įskaitant ir politines jėgas privalo prisiimti atsakomybę“.

Ukrainos prezidentas patikino, kad jis asmeniškai pasirūpins tyrimo eiga ir atpildo sulauks visi, kurie prisidėjo prie šio kruvino išpuolio. P. Porošenka teigė, kad nubausti bus ne tik išpuolio vykdytojai, bet ir organizatoriai, įskaitant ir politikus.

DELFI primena, kad parlamento balsavimo metu prie Aukščiausiosios Rados buvo vykdoma protesto akcija - joje dalyvavo apie 3 tūkst. žmonių, pasisakiusių prieš Ukrainos Konstitucijos pokyčius. Prieš parlamentą esanti aikštė nusėta kraujo dėmėmis, joje išmėtyti akmenys, buteliai, vėzdai. Incidento metu buvo sužeista apie 100 teisėsaugos pareigūnų. Pasak Vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjo Antono Geraščenkos, kelių policijos pareigūnų būklė itin sunki.