Internautai atkreipė dėmesį į importinius drabužius, treniruoklius ir Rusijos lyderių treniruotės nederamumą, rašo gordonua.com.

Sekmadienį V. Putinas ir D. Medvedevas kartu treniravosi prezidento rezidencijoje „Bočarov ručei“. Vėliau pusryčiaudami jie aptarė aktualius klausimus, pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.

Ši žinia sukėlė audringą socialinių tinklų naudotojų reakciją.

Visų pirma jie atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos prezidentas ir premjeras sportavo su amerikietiškais „Hoist“ treniruokliais, nors visoje Rusijoje naikinami sankcijomis uždrausti produktai.

Fotosesija iš V. Putino ir D. Medvedevo pasisėdėjimo Sočyje, anot kai kurių viešųjų ryšių ekspertų, yra bandymas dar padidinti V. Putino populiarumo reitingą.

Anot nepriklausomos viešosios nuomonės tyrimų agentūros „Levada Center“, Rusijos prezidento reitingas nuo rekordinių 89 proc. birželį paskutinį vasaros mėnesį smuko iki 83 proc., praneša rferl.org.

„Putinas ir Medvedevas degino treniruokliais sukauptus sankcijų riebalus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė „Prezidento mintys“ vardu pasivadinęs internautas.

Naudotojas „Josifas Stalinas“ prie besišypsančių Putino ir Medvedevo nuotraukos parašė: „Jūsų ir draugo veidai, kai brangsta doleris, žlugo ekonomika, žmonės nuskurdo, o jūsų tiesiog nejaudina svetimi rūpesčiai.“


Žurnalistas Dmitrijus Smirnovas pabrėžė, kad premjerui patinka „Nike“ sportiniai bateliai, o prezidentui – „Forward“ ir pridūrė – nežinia, ko įpilta į puodelius, bet tikriausiai „to, kas kvaišina“.


Naudotojas „Aviacop“ „Twitter“ rašė: „Kol Europos lyderiai vargsta su pabėgėliais, Putinas ir Medvedevas pabrėžtinai kepa ant grotelių mėsą.“

Internautai dėmesį atkreipė ir į tai, kad Putinui ir Medvedevui geriant arbatą Rusijoje prie Baikalo ežero tebeliepsnoja gaisrai.

O karo žurnalistas Arkadijus Babčenka socialiniame tinkle „Facebook“ rašė, kad sužinojęs Putino ir Medvedevo dienotvarkę suprato, kodėl Rusijoje tiek problemų.

„Pasirodo, du pirmieji valstybės asmenys pradeda dieną nuo treniruoklių. Kiekvienas, kas kilnoja svarmenis, žino – po jėgos treniruočių žmogus jau nepajėgus galvoti. Tiek pavargsti, kad gali tik iki namų autopilotu nusigauti, o pakeliui painioji raudoną ir žalią šviesoforo šviesą. Smegenys po treniruoklių visiškai neveikia. Pieno rūgštis viską numuša. Tiems, kas po jėgos treniruočių dar gali vykdyti profesinius įsipareigojimus, duoda specialiosios paskirties padalinių beretes“, – pabrėžė jis.

Žurnalisto teigimu, ryte žmogui pakanka 10–15 min. mankštos ir vandens procedūrų, tada jis bus žvalus visą dieną.

„Dieną reikia pradėti nuo anglų kalbos. Arba nuo enciklopedijos. O ne nuo svarmenų. O kilnoti svarmenis reikia vakare. Tad ir organizmui mažiau streso. Čia kaip su svaigalais: ryte išgėrei – visą dieną laisvas. Pavargus net automobilį draudžiama vairuoti, ką jau kalbėti apie valstybę. O šitie nuo ryto – svorius kilnoti, paskui įstatymus priimti. <...> Galiausiai visas pasaulis sėdi išsižiojęs ir... žiūri, kas dedasi po jėgos treniruoklių iš ryto“, – tęsė jis.

Žurnalistas pridūrė, kad arbatoje esančios rauginės medžiagos po kardiokrūvio irgi vertinamos prieštaringai.

„Asmeniškai Vovą ir Dimą – nuoširdžiai, karštai palaikau. Dar kavos po sporto išgerkite, vaikinai. Espreso. Ir kuo daugiau. Na o apie „Nike Air Max“ sportinius batelius, importinius treniruoklius ir pindosų (taip slengu rusai vadina JAV kareivius) kepimo groteles sunkiais importo pakeitimo laikais net kalbėti nepadoru. <...> Aukščiausio lygio profesionalai. Štai kaip pas juos viskas“, – apibendrino jis.

Kad ir koks bebūtų oficialusis tokio viešųjų ryšių triuko tikslas, interneto bendruomenės dėmesio ši fotosesija sulaukė labai daug – nuvilnijo tikra šiai temai skirta memų banga.

Kai kurie „Twitter“ naudotojai noriai eksperimentavo su sportuojančio V. Putino atvaizdu. Vienas šmaikštuolis teigia, kad ši nuotrauka – iš erotinio filmo „50 pilkų atspalvių“ tęsinio filmavimo aikštelės.


Įdėjus šiek tiek pastangų, V. Putinas nuotraukose virsta personažu iš „Žūtbūtinio mūšio“ (Mortal Combat) – itin populiaraus kompiuterinio žaidimo, sukurto paskutinį XX amžiaus dešimtmetį.


Keli patobulinimai nuotraukų redagavimo programa „Photoshop“ ir Rusijos prezidentas virsta Vitruvijaus Putinu – šmaikščia Leonardo da Vinci piešinio „Vitruvijaus žmogus“ interpretacija.


Internautai negaili atviros kritikos tiek V. Putinui, tiek D. Medvedevui. Kol Rusijos prezidentas ir premjeras smaginosi Sočyje, Sibire siautė precedento neturintys miškų gaistai. Liepsnos netgi pasiekė Baikalo krantus.

„Užuot viską metę ir skubėję į Sibirą prižiūrėti gaisrų gesinimo darbų, jie nusprendė pasikepti mėsytės. Nejaugi nežino, kad visa Buriatija – viena didelė kepsninė?“ – socialiniame tinkle „Twitter“ piktinasi vienas komentatorius.


Prie nuotraukos, kurioje du galingiausi Rusijos valdžios vyrai meiliai vienas kitam šypsosi, rašoma: „Nesijaudinkite, kas jau kas, o Baikalas tikrai nesudegs. Kaip ten bebūtų, juk tai ežeras!“.


Komentatoriai iš Ukrainos V. Putiną ir D. Medvededą perkėlė į nesibaigiančius mūšius Donbase. Vienoje iš nuotraukų koregavimo programa patobulintų fotografijų D. Medvedevas ir V. Putinas perkelti į suniokotą Donecko oro uostą.


Vienas „Twitter“ naudotojas prisiminė istoriją, kurią pasakojo Rusijos valstybinė televizija – pasakojimą apie mažą berniuką, kurį rytų Ukrainoje tariamai nukryžiavo Ukrainos kariai.

Interneto bendruomenė šią pramanytą istoriją nedelsdami pasmerkė kaip propagandos triuką. Sportuojantį V. Putiną vaizduojančią nuotrauką papuošė prierašas „Nukryžiuotas berniukas“.


Nepamirštama ir Rusijai taikomų sankcijų ir Maskvos atsakomųjų ribojimų produkcijai iš užsienio tema. Viename įraše socialiniame tinkle „Facebook“ V. Putinas ir D. Medvedevas vaizduojami geriantys arbatą užsiropštę ant sunaikinto sūrio iš Vakarų krūvos.

Kitoje nuotraukoje – Rusijoje „pagaminti“ amerikietiškų ir vokiškų treniruoklių analogai, kurių Rusijos galingiausieji kažkodėl nesirenka.


Ir dar apie arbatėlę. Tikrai ne visais atvejais Rusijoje arbata geriama iš puodelių. Pavyzdžiui, šiame įraše primenama, kad Rusijos Stavropolio gyventojai Užgavėnių proga tradicinius blynus patiekė ne lėkštėse, o tiesiog ant kastuvo.


Geriausiai V. Putino ir D. Medvedevo sekmadienį Sočyje iliustruoja karikatūra, kurioje V. Putinas laiko D. Medvedevą prie stataus skardžio krašto.