Šią fotografiją su aštuonis tušinukus laikančiu vyru socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Gissuras Simonarsonas, prisistatantis aktyvistu, rašo independent.co.uk.

Kai G. Simonarsoną užplūdo klausimai dėl pagalbos pabėgėliui, jis pažadėjo šį vyrą surasti. G. Simonarsonas sukūrė „Twitter“ paskyrą, pavadinimu „#BuyPens“, ir maždaug už pusvalandžio jam parašė žmogus, kasdien netoliese prie savo namų matantis ieškomą vyrą.

Dar po paros paaiškėjo, kad tai yra Abdulas – du vaikus turintis vienišas tėtis, nuotraukoje matomas su savo ketverių metukų dukrele Reem. Manoma, kad jie yra Sirijos palestiniečiai iš Jarmuko pabėgėlių stovyklos Damaske.

G. Simonarsonas svetainėje „Indiegogo“ nusprendė inicijuoti labdaros akciją, kad surinktų pinigų Abdului ir jo vaikams.

Po pusvalandžio jis paskelbė: „Per pirmąsias 30 minučių jau buvo pasiektas tikslas – surinkta 5 tūkst. dolerių (4,4 tūkst. eurų). Tai nėra riba, tik pradinis taškas. Padarykime taip, kad Abdulas ir Reem tikrai galėtų pradėti naują gyvenimą“.

Per tris valandas sąskaitoje jau buvo 15260 dolerių – triskart daugiau už pradinį tikslą.

Tuo metu, kai buvo rašomas šis straipsnis, 1287 žmonės per 14 valandų buvo paaukoję 40 554 dolerius (35 990 eurų).

„Dabar palaikau kontaktus su UNICEF specialiosios pagalbos padaliniu, kad jis surastų jam saugią gyvenamąją vietą ir kad niekas juo nepasinaudotų“, - „The Independent“ sakė G. Simonarsonas.

„Taip pat svarstau įsteigti tam tikrą fondą, kuris jam pinigus išmokėtų kiekvieną mėnesį, ir kad jis nebūtų paliktas likimo valiai su maišu pinigų, nežinodamas, ką daryti“, - pridūrė aktyvistas.