Prezidento lėktuvas "Air Force One" 18 val. 45 min. vietos (pirmadienį 1 val. 45 min. Lietuvos) laiku nusileido Andrewso oro pajėgų bazėje prie Vašingtono.

Išlipę iš lėktuvo B.Obama kartu su žmona Michelle ir paauglėmis dukromis Malia bei Sasha persėdo į prezidentinį sraigtasparnį "Marine One", kuris atskrido 20 minučių vėliau.

Paskutinę atostogų dieną turtingųjų atostogautojų pamėgtoje saloje B.Obama skyrė savo mėgstamam atostogų užsiėmimui - golfui, kurį ilsėdamasis žaidė kas antrą dieną.

Į pietus nuo Menkių kyšulio esančioje saloje prezidentas atostogavo jau šeštą kartą nuo savo kadencijos pradžios 2009 metais. Jis nevyko į tą salą tik 2012 metai, per savo perrinkimo kampaniją.

JAV lyderis grįžo į tą pačią atokią vilą, kurią nuomojosi praeitais metais, – pastatą su septyniais miegamaisiais ir devyniais vonios kambariais Čilmarko vietovėje vakarinėje salos dalyje. Kaip nurodoma vietos žiniasklaidos pranešimuose, tas vila yra įvertinta 12 mln. dolerių, o jos teritorijoje yra dvi krepšinio aikštelės ir teniso kortas.

Po kiek daugiau nei 500 dienų kadenciją baigiančio JAV prezidento laukia įtemptas rugsėjis.

Šalyje su vizitais lankysis Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ir popiežius Pranciškus, o mėnesio pabaigoje įvyks Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos lyderių susitikimas Niujorke.

B.Obamos taip pat laukia nuožmus mūšis su respublikonais Kongrese dėl branduolinės sutarties su Iranu, kurią JAV ir kitos pasaulio galios sudarė liepos mėnesį.

Respublikonai vieningai priešinasi Irano susitarimui, todėl manoma, kad rugsėjį Kongresas paskelbs nepritarimo šiai sutarčiai rezoliuciją.

B.Obama šią rezoliuciją tikrai vetuos, o po to jam tereikės vieno trečdalio įstatymų leidėjų paramos abejuose rūmuose, kad susitarimui būtų pritarta.