Rusijos Federacijos pusės per okupuotą Rovenkų miestą (Luhansko sritis) pravažiavo trys vilkstinės su separatistų karine technika. Remdamasis savais šaltiniais apie tai praneša „Novosti Donbasa“.

Trys vilkstinės su karine technika juda trimis kryptimis, į okupuotų Luhansko, Debalcevės ir Donecko puses. Separatistai taip pat nukreipė savo techniką geležinkeliu per Šterivkos stotį Luhansko srityje.
Rusijos remiami separatistai tarp gyventojų aktyviai skleidžia gandus apie Ukrainos kariuomenės puolimą.

Priminsime, kad anksčiau Ukrainos užsienio žvalgybos tarnyba pranešė, kad prorusiški separatistai ruošia provokaciją ir rugpjūčio 24 dieną ketina apšaudyti Donecko rajoną iš reaktyvinės salvinės ugnies sistemos.

DELFI primena, kad pastarosiomis savaitėmis paūmėjusios smurto apraiškos separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje pastarosiomis savaitėmis privertė sunerimti dėl galimo pusmetį trunkančių trapių paliaubų žlugimo.

Savo ruožtu NATO trečiadienį įspėjo Maskvą, kad bet kokie jos remiamų separatistų bandymai užgrobti daugiau teritorijos Rytų Ukrainoje būtų „nepriimtinti“.

Kaip praėjusią savaitę pranešė „Laisvosios Europos radijas“, pareiškime karinis blokas nurodė, kad 28 NATO šalys aptarė smurto eskalaciją Rytų Ukrainoje ir pridūrė, kad „Rusija privalo prisiimti ypatingą atsakomybę siekiant rasti politinį sprendimą“ šioje krizėje. NATO paragino visas konflikto puses „mažinti įtampą ir laikytis nuosaikumo“.

Be to, karinis blokas įsakė visoms pusėms užtikrinti, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai Rytų Ukrainoje galėtų atlikti savo darbą „saugiai ir be jokių apribojimų“.

Ilgiau nei metus trunkąs karas Rytų Ukrainoje nusinešė per 6 400 žmonių gyvybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3024)