„Šiaurės Korėja grasina pradėsianti karinius veiksmus, jeigu Pietų Korėja nesiliaus transliuoti prieš Pchenjaną nukreiptos propagandos ir per ateinančias 48 valandas nepašalins visų jos transliavimo įrenginių“, – teigia šaltinis iš Šiaurės Korėjos nacionalinės gynybos ministerijos.

Pietų Korėja ketvirtadienį iššovė dešimtis artilerijos sviedinių per sieną į Šiaurės Korėjos teritoriją, atsakydama į numanomą raketos paleidimą, pranešė Seulo gynybos ministerija.

Ministerijos atstovas sakė, kad Pietų Korėja užfiksavo raketos, kuri buvo paleista iš Šiaurės Korėjos prieš 16 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku vakariniame abiejų šalių sienos sektoriuje, trajektoriją.

„Mūsų kariuomenė atsakydama iššovė dešimtis 155 mm (kalibro) sviedinių į tą vietą, iš kurios Šiaurės Korėjos kariuomenė paleido reaktyvinės artilerijos“ sviedinį, sakoma gyvybės ministerijos pranešime.

Kol kas neaišku, ar Šiaurės Korėjos atakos taikinys buvo koks nors Pietų Korėjos karinis dalinys, taip pat nebuvo pranešimų apie kokius nors smūgius į pietus nuo sienos.

Po apsišaudymo su Šiaurės Korėja Seulas įsakė gyventojams evakuotis iš teritorijos netoli šalies vakarinės sienos, skelbia BBC.

Šiaurės Korėja ketvirtadienį apšaudė Pietų Korėjos kariuomenės dalinį, įžiebdama Pietų Korėjos atsaką, nurodė Seulo gynybos ministerija.

Pietų Korėjos nacionalinio saugumo taryba netrukus surengs neeilinę sesiją.

Vakarinė jūra einanti siena tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų yra nuolatinis įtampos židinys.