„Levas Konstantinovičius mirė rugpjūčio 20 d. naktį, 00.55 val.“, - žurnalistams pranešė velionio dukra Jekaterina.

Rusijos teatro veikėjų sąjunga informavo, kad pastaruoju metu aktorius buvo gydomas reanimacijoje.

Rusijos žiniasklaida rašo, kad likus parai iki mirties L. Durovui atlikta ekstrinė operacija, po kurios jam buvo sukelta medikamentinės komos būsena.

Kaip praneša ru.DELFI.lt, rugpjūčio 7 d. pasklido žinia, kad dėl su širdimi susijusių negalavimų aktorius paguldytas į ligoninę. Po atliktos operacijos gydytojai teigė, kad jo būklė itin sunki, todėl nuo bet kokių prognozių jie buvo linkę susilaikyti.

Aktoriaus būklė tai gerėdavo, tai blogėdavo. Be to, gydytojai diagnozavo L. Durovui sunkią plaučių uždegimo formą. Anksčiau aktorius jau buvo patyręs du infarktus, jam buvo operuota širdis. Nuo 2008 m. gegužės mėn. L. Durovas gyveno su širdies stimuliatoriumi, o 2009 m. skubos tvarka buvo paguldytas į Botkino ligoninės kardiologijos skyrių.

Būdamas 81-erių L. Durovas davė interviu leidiniui „Argumenti i fakti“. „Sulaukus tokių metų būtų tiesiog nepadoru skųstis. Tiek mano draugų jau pasitraukė iš gyvenimo, baisu pagalvoti. Žiūriu filmą ir skaičiuoju: vieno nėra, antro nėra, trečio nėra, iš dešimties gyvas tik aš. Tai net atrodo nepadoru. Nors sakoma, kad šia tema juokauti negalima, aš juokauju apie šviesą tunelio gale. Svarbiausia, kad šviesa tunelio gale nebūtų priešinga kryptimi važiuojančio traukinio šviesa“, - sakė jis.

L. Durovas gimė Maskvoje, 1931 m. gruodžio 23 d. 1954 m. jis baigė MCHAT mokyklą-studiją ir prisijungė prie Centrinio vaikų teatro trupės. Nuo 1963 m. L. Durovas pradėjo darbą Lenino komsomolo vardo teatre, nuo 1967 m. dirbo Maskvos dramos teatre Malaja Bronnaja gatvėje. Nuo 1954 m. L. Durovas filmavosi kine, atliko per 200 vaidmenų.

Tikrąją šlovę jam pelnė sukurti vaidmenys filmuose „Aš žingsniuoju per Maskvą“, „Seniai-plėšikai“, „Septyniolika pavasario akimirkų“.