Tai įvyko kitą dieną po bombos sprogimo šio miesto šventykloje, per kurį žuvo 22 žmonės, įskaitant devynis užsieniečius.

Vyras, kurio tapatybė nenustatyta, numetė sprogstamąjį užtaisą nuo tilto per Čau Prajos upę šalia judraus pirso.

Sprogmuo nukrito į upės kanalą, sakė Klongsano rajono policijos viršininko pavaduotojas pulkininkas Natakitas Siriwongtawanas.

„Jei sprogmuo nebūtų įkritęs į vandenį, neabejotinai būtų nukentėję žmonės“, - pridūrė pareigūnas.

ภาพCCTVเหตุระเบิดบริเวณท่าเรือสาทรเมื่อช่วง13.00น.เบื้องต้นไม่มีผู้ได้รับบาดเจ็บ เครดิตวิดีโอ:อาสาแจ้งข่าว #ThaiPBSPosted by Thai PBS News on Tuesday, August 18, 2015

Policija: pirmadienio ir antradienio sprogimai Bankoke yra susiję

Du sprogimai Tailando sostinėje, nugriaudėję pirmadienį ir antradienį, yra susiję. Tai televizijos kanalui „Thai PPS“ pareiškė šalies policijos vadovas Somyosas Pumpanmuangas.

Pirmasis sprogimas nugriaudėjo pirmadienio vakarą Račaprasongo sankryžos rajone ir pareikalavo 20 žmonių gyvybių, dar 125 buvo sužeisti. Antrasis išpuolis buvo surengtas antradienį taip pat miesto centre – prie Satono pirso. Nežinomasis, paleidęs sprogstamąjį įtaisą į žmonių grupę, nepataikė, ir užtaisas įkrito į vandenį. Nuo sprogimo susidarė maždaug 10 metrų aukščio vandens stulpas. Per incidentą niekas nenukentėjo.

„Mes manome, kad šie du įvykiai susiję. Abiem atvejais buvo naudojami panašios sudėties savadarbiai sprogstamieji įtaisai“, – sakė S. Pumpanmuangas.

Karalystės policijos vadovas taip pat parodė žurnalistams nuotraukas, kuriose matyti vyras geltonais marškinėliais su baltu paketu rankoje. Stebėjimo kameros jį užfiksavo pirmadienį Račaprasongo sankryžoje. Pasak policijos, prieš sprogimą vyras užsuko į Eravano šventyklos teritoriją ir paliko sprogstamąjį įtaisą po suoliuku.

„Mes neatmetame jokių versijų dėl piktadarių motyvų“, – pažymėjo pareigūnas.

Policijos atstovai taip pat pranešė iešką antivyriausybinės grupės „Facebook“ socialiniame tinkle narių, kurie anksčiau parašė tokį įspėjimą: „Būkite atsargūs nuo rugpjūčio 14-osios iki 18-osios“. Anot pareigūnų, šio pranešimo autorius slapstosi Tailando šiaurėje.