Penktadienį dėl to socialiniame tinkle „Twitter“ užvirė tikros kovos: į itin nekorektišką partijos „Kita Rusija“ lyderio Eduardo Limonovo pareiškimą sureagavo ir rusų žurnalistė Ksenija Sobčiak.

E. Limonovas pareiškė, kad žmonės su tam tikrais vystymosi ypatumais turėtų eiti į specializuotas kavines.

Apie tai politikas parašė savo paskyroje socialiniame tinklalapyje „Twitter“, informuoja lenta.ru. Taip jis reagavo į atvejį su fotomodelio N. Vodianovos seserimi, sergančia autizmu ir cerebraliniu vaikų paralyžiumi, kurią išvarė iš kavinės.

Politiko įrašas tinklalapyje „Twitter“: „Esu kavinėje „Flamingas“, šalin rankas nuo apsaugininkų ir savininko. Tegu daunai ir cerebraliniai paralyžininkai vaikšto į specializuotas kavines daunams ir paralyžininkams.“


Interviu radijuje E. Limonovas patikslino, kad jam nemalonu žiūrėti į žmones su tam tikrais vystymosi ypatumais.

„Aš tolerantiškas žmogus, su visais galiu sutarti, bet man nepatinka, aš nusisuku. Kai matau apsigimusius žmones, su kokiomis nors prieaugomis, irgi nusisuku. Man patinka žiūrėti į gražias merginas“, – sakė jis.

Eduardas Limonovas

Galima bausmė kavinės darbuotojams, išvariusiems merginą iš kavinės, E. Limonovui atrodo per daug, jis pabrėžė, kad buvo padarytas administracinis pažeidimas.

„Jokio įžeidimo nebuvo. Kodėl žmonės turėtų sėsti į kalėjimą penkeriems metams, kai reikia tiesiog skirti jiems baudą? Penkeri metai – labai daug. Sėdėjau kalėjime, žinau, ką tai reiškia. Kavinės savininkas turi teisę matyti pas save tuos, ką nori matyti“, – pabrėžė jis.

Prie įrašo aptarimo prisijungė ir K. Sobčiak. Tinklalapyje „Twitter“ žurnalistė įdėjo publikacijos nuorodą ir išsakė savo nuomonę vienu sakiniu: „Štai ir dugnas.“

Paskui palaikydama kreipėsi į N. Vodianovą: „Brangi Nataša, incidentas kavinėje su tavo seserimi – ribinė situacija, įmanoma, deja, tik necivilizuotoje šalyje, kurioje nieko neišmano apie toleranciją, – rašo Ksenija. – Beje, stebėtinai homofobija, ksenofobija ir panašios nepriėmimo formos veda į štai tokį fašizmą. Tai visada susiję, antraip ir būti negali. Nepakantumas kažkam visada skatiną nepakantumą ir dar kažkam. Širdimi su tavim ir tavo seserimi, laikykitės!“

DELFI primena, kad 27-erių Oksana Vodianova ir jos slaugė trečiadienį buvo išprašytos iš Nižnij Novgorode įsikūrusios kavinės, kai šios savininkas pareiškė, esą nuo autizmo ir cerebrinio paralyžiaus kenčianti mergina atbaido klientus.

Pranešama, kad kavinės savininkas iškvietė apsaugos darbuotoją. Šis netgi pagrasino iškviesiąs psichiatrinės ligoninės darbuotojus.

Tūkstančiai žymiosios manekenės N. Vodianovos sekėjų socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo jos išplatinta žinute, kurioje aprašomas šis itin nemalonus incidentas kavinėje.

Tuo metu Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas nurodė, kad pareigūnai pradėjo tyrimą dėl šio įvykio.

Atstovas pridūrė, kad kavinės savininkas ir apsaugininkas kaltinami pažeidę įstatymą, ginantį žmogaus teises.

Jei vyrai bus pripažinti kaltais, jiems gresia kalėjimas iki penkerių metų.