Apie išleistą vilkstinę iš Rusijos pranešė ministerijos spaudos tarnyba, skelbia unian.net.

35-ojoje vilkstinėje daugiau kaip šimtas automobilių, kurie veža daugiau kaip tūkstantį tonų „humanitarinio“ krovinio. „Tarp jų – maisto produktai, medikamentai ir pirmojo būtinumo prekės“, – teigiama Rusijos tarnybos pranešime.

Pažymima, kad vilkstinė skils į dvi lygias dalis. Viena jų pasuks į pasienio punktą „Doneck“, antra – į „Matvejev Kurgan“.

Rusija vadinamosiose „humanitarinėse vilkstinėse“ per metus į Donbasą išsiuntė daugiau kaip 3,8 tūkstančio sunkvežimių su nehumanitarinio pobūdžio prekėmis. Taip pat paaiškėjo, kad 609 automobiliai važiavo apskritai be jokios kontrolės iš Ukrainos pusės. 3177 mašinas Ukraina vizualiai patikrino.

Savanoris: prorusiški separatistai neleidžia išvežti žuvusiųjų kūnų

Prorusiški separatistai neleidžia humanitarinei misijai „Juodoji tulpė“ iš antitreroristinės operacijos zonos išvežti žuvusių Ukrainos karių kūnų. Tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Ukrainos visuomeninės organizacijos „Sojuz „Narodnaja pamet“ valdybos pirmininkas Jaroslavas Žilkinas, skelbia unian.net.

„Sprendžiant pagal viską, kažkas numatoma… mums koridorius nesuteikiamas“, – teigiama J. Žilkino pranešime.

Jis taip pat pridūrė, kad savanoriams tai nutinka retai: „Mums tai retenybė. Net kai buvo oro uostas ir Debalcevė, mes prašokome“.

Humanitarinė misija „Juodoji tulpė“ („Evakuacija 200“) startavo 2014 metų rugsėjį. Misijoje dalyvavo apie 120 savanorių iš įvairių Ukrainos regionų. Iki 2015 metų vasario pabaigos šios misijos savanoriai iš antiteroristinės operacijos zonos išvežė 390 žuvusių Ukrainos karių kūnus.

Humanitarinė misija „Juodoji tulpė“ („Evakuacija 200“) – tai savanoriškas Ukrainos Gynybos ministerijos, Nacionalinio karo ir istorijos muziejaus ir visuomeninės organizacijos „Sojuz „Narodnaja pamet“ projektas.