Tokį skaičių ketvirtadienio rytą pranešė CNN, remdamasi Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“. Tarp žuvusiųjų buvo 12 ugniagesių, nurodė „Xinhua“, cituodama gelbėtojų informaciją. Dar bent 520 žmonių buvo hospitalizuoti, o 66 iš jų būklė buvo kritinė.

Kaip teigia CNN, kol kas nežinoma, kokios sprogstamosios medžiagos sukėlė sprogimą, tačiau sprogimas buvo labai galingas.

Gelbėjimo tarnybos stengiasi surasti sužeistuosius ir jiems padėti, o ne numalšinti ugnį, taip siekiama sulaukti, kol visiškai sudegs sprogimą sukėlusios medžiagos. Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ praneša, kad į ligonines žmonės plūsta su įvairaus laipsnio nudegimais ir stiklo šukių padarytais sužeidimais. Iš socialiniuose tinkluose paskelbtų nuotraukų matyti kylantys dūmai ir sugriuvę pastatai, ligoninės teigia, kad yra perpildytos sužeistaisiais, informuoja BBC.

Kinijos televizijos transliuotojas CCTV informavo, kad galėjo sprogti laivas, kuriame buvo gabenami sprogmenys, tačiau ši versija oficialiai nebuvo patvirtinta.

Paskelbti stulbinantys seismografo duomenys

„Shanghai Morning Post“ paskelbė seismografo informaciją, kurioje matomas dviejų sprogimų stiprumas. Antrasis sprogimas buvo stipresnis už pirmąjį. 

Kinijos žemės drebėjimų centras paskelbė, kad pirmasis sprogimas buvo lygus trijų tonų trotilo sprogimui, antrasis - 21 tonos, rašo BBC.

Taip pat socialiniame tinkle paskelbta nuotrauka, kurioje matomas palydovinis sprogimo vaizdas.

Pirmieji liudininkų įspūdžiai 

Įvykio liudininkė vietinė gyventoja Yang žiniasklaidai teigė, kad ji buvo išėjusi apsipirkti, kai staiga pamatė „didelį ugnies kamuolį ir sprogimą“.

Sprogimo banga buvo tokia didelė, kad pradėjo drebėti žemė, automobiliai ir šalia buvę pastatai, pradėjo kristi stiklai ir visi ėmė bėgti“,- pasakojo įvykio liudininkė.

„Dabar visi gyventojai yra susirinkę lauke",- teigė Yang. Tai patvirtina ir socialiniame tinkle pasirodžiusios nuotraukos, kuriose matomi evakuoti vietos gyventojai. 

Kita įvykio liudininkė Monica Andrews papasakojo, kad iš pradžių manė, kad įvyko žemės drebėjimas.

„Pažiūrėjau pro langą ir dangus buvo raudonas. Aš kaip tik stebėjau antrąjį sprogimą, tai buvo visiškas chaosas: žmonės bėgo iš namų, nes manė, kad tai žemės drebėjimas, mašinos bandė išvažiuoti. Tai buvo beprotybė",- BBC žurnalistams sakė moteris.

Šokiruojančiame vaizdo įraše matyti, kaip įvyksta sprogimas, o smūgio banga nubloškia filmuojantį asmenį. Sprogimas buvo toks stiprus, kad sprogimo banga buvo juntama už kelių kilometrų nuo nelaimės vietos.

BBC praneša, kad įvyko ne vienas, bet keletas sprogimų - nugriaudėjus vienam sprogimui, po 30 sekundžių iškart nugriaudėjo ir antrasis, kuris buvo stipresnis už pirmąjį. Anksčiau teigta, kad vietovė, kurioje įvyko sprogimas, nėra labai tankiai apgyvendinta, todėl daugiausiai nukentėjo infrastruktūra, aplink buvę pastatai, tačiau, remiantis naujausia informacija, nukentėjusiųjų skaičius nuolat auga. 

Visoje miesto dalyje dingo elektra. Tiandzino miestas yra uostas, pietryčiuose nuo Kinijos sostinės, kuris įsikūrė visai neseniai, rašo „BBC“.

Gyventojai dalinasi savo sprogimo apgadintų namų nuotraukomis.