Talibanas, kuris pats dažnai kaltinamas už barbariškus metodus, taikomus prieš Afganistano karius, pareiškė, kad belaisvius nužudę „Islamo valstybės“ kovotojai nesilaikė islamo principų.

Šis vaizdo įrašas atspindį augantį susipriešinimą tarp dviejų kovotojų grupuočių, IS palaipsniui plečiant savo įtaką Afganistane ir keliant grėsmę Talibano dominavimui šio judėjimo gimtinėje.

„Vakar (rugpjūčio 11 d.) buvo paviešintas šiurpus vaizdo įrašas, kuriame pagrobėjai, siejantys save su „Islamo valstybe“, brutaliai kankina žilabarzdžius gentainius ir kaimo gyventojus“, – nurodė Afganistane veikianti grupuotė.

Džihadistai neseniai išplatino vaizdo medžiagą, kurioje buvo nufilmuotas naujas egzekucijų metodas. Kaip pranešė „Reuters“, tarp grupės Afganistano belaisvių buvo įtaisyti sprogmenys, kurie netrukus sprogo. Skelbiama, kad vaizdo įrašas buvo nufilmuotas rytinėje Afganistano Nangarharo provincijoje.

Talibano kovotojų teigimu, „šis nusikaltimas ir kiti panašūs brutalūs veiksmai, kurių ėmėsi keli neatsakingi ir neišprusę asmenys, prisidengę islamu ir musulmonais, yra netoleruotini“.

Konkurencija tarp Afganistano talibų ir džihadistų pastaraisiais mėnesiais išaugo, kai „Islamo valstybės“ kovotojai įvykdė keletą puolimų karo nuniokotame Afganistane.

Pats Talibanas dažnai kaltinamas brutaliais veiksmais per jau 14 metų trunkantį sukilimą prieš JAV remiamą Afganistano vyriausybę, dėl kurių sparčiai auga civilių aukų skaičius.

Pastaruoju metu į IS perbėgo nemažai Talibano kovotojų, nepatenkintų savo ilgamečiu lyderiu mula Omaru, apie kurio mirtį liepos pabaigoje paskelbė judėjimas.

Kiek daugiau nei keturių minučių trukmės vaizdo įrašas su komentaru arabų ir puštūnų kalbomis pasirodė sekmadienį džihadistų interneto forumuose.