„Teisėtvarkos požiūriu, pasienio kontrolės sugrąžinimas būtų geriausia priemonė“, – pareiškė Vokietijos policijos sąjungos pirmininkas Raineris Ventas interviu vienam laikraščiui.

Profesinė sąjunga, kuri reikalauja papildomai į darbą priimti tūkstantį policijos pareigūnų, nurodė vėliau antradienį parodysianti vidaus reikalų ministrui Thomui de Maiziere'ui, kokiomis „katastrofiškomis sąlygomis“ su viršvalandžiais dirba pareigūnai prie Vokietijos ir Austrijos sienos.

Europos Sąjungos derybose dėl pabėgėlių krizės „Vokietija neturėtų lengvai atsisakyti grasinimo sugrąžinti pasienio kontrolę“, sakė R.Wendtas laikraščiui „Passauer Neue Presse“.

Dabar policija pradėjo pasirinktinai tikrinti tarptautinių traukinių, lėktuvų ir greitkelių keleivius.

Vokietija, daugiausia gyventojų turinti ES šalis, bando susidoroti su rekordiškai išaugusiu banga prieglobsčio prašytojų, bėgančių nuo karo ir skurdo savo šalyse, kurių skaičius šiais metais turėtų viršyti 500 tūkstančių.

Pasak R.Wendto, dokumentų patikrinimo sugrąžinimas – koks buvo laikinai įvestas birželio mėnesį, kai Vokietijoje vyko Didžiojo septyneto viršūnių susitikimas – padėtų sugauti nusikaltėlius.

Tokia priemonė taip pat leistų Vokietijai iš karto sugrąžinti pabėgėlius į šalį, iš kurios jie pateko į Šengeno zoną ir kurioje jie oficialiai turėtų pateikti prieglobsčio prašymą, sakė jis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)