Kijevas apkaltino rytinį šalies regioną kontroliuojančius separatistus dar kartą atakavus raketomis teritorijas į šiaurę nuo Mariupolio, vyriausybės kontroliuojamo uostamiesčio, kurį užėmę kovotojai užsitikrintų sausumos tiltą tarp Rusijos ir Maskvos aneksuoto Krymo pusiasalio.

„Panaudosime visą savo arsenalą ir visas savo turimas priemones, kad atremtume priešo puolimą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Ukrainos kariuomenės atstovas Vladyslavas Selezniovas.

„Negalime rizikuoti mūsų karių gyvybėmis, – pridūrė jis. – Kovotojai anksčiau retai leisdavo raketas „Grad“. Dabar tai tapo kasdienybe.“

Separatistai kaltina provakarietiškos Kijevo vyriausybės pajėgas išprovokavus naujausius susirėmimus palei 500 km ilgio skiriamąją liniją šalies rytuose.

Vienas aukšto rango separatistų lyderis tvirtino, kad nuo pirmadienio popietės Ukrainos armija paleido į kovotojų pozicijas daugiau negu 500 minosvaidžių sviedinių ir raketų.

Pasak jo, separatistinėje Donecko srityje žuvo vienas kovotojas ir vienas civilis.

DELFI primena, kad Ukraina pirmadienį pranešė apie retą prorusiškų separatistų tankų ataką, kuri gali pavojingai eskaluoti jau 16 mėnesių besitęsiantį konfliktą.

Prezidentas Petro Porošenka sakė, kad apie „200 kovotojų naudojo tankus, šturmuodami“ Novolaspos kaimą, esantį pusiaukelėje tarp separatistų faktinės sostinės Donecko ir Kijevo vyriausybės kontroliuojamo Mariupolio uostamiesčio per paryčiais surengtą reidą, kuris vyriausybės karius užklupo nepasiruošusius.

Generalinio štabo viršininkas Viktoras Muženka „informavo prezidentą, Ukrainos pajėgos davė deramą atkirtį ir atrėmė visas atakas“, nurodė prezidentūra.

„Ukrainos pajėgos visiškai kontroliuoja padėtį“, - sakoma pranešime.