G. Altvateris teigė, kad tinklaraščio „Netzpolitik.org“ paviešinti dokumentai apie Vokietijos vidaus saugumo agentūros planus išplėsti žvalgybą internete nėra valstybės paslaptis, todėl visi kaltinimai valstybės išdavyste tinklaraščio atstovams buvo panaikinti.

G. Altvateris tapo laikinuoju Vokietijos generaliniu prokuroru, kai šalies teisingumo ministras Heiko Maasas praėjusią savaitę atleido Haraldą Range, kilus skandalui, sudrebinusiam Vokietijos politinius sluoksnius. H. Range apkaltino Teisingumo ministeriją kišimusi į minėtą tyrimą. Teisingumo ministras H. Maasas anksčiau išreiškė abejonių, ar dokumentų, priklausančių šalies vidaus žvalgybos agentūrai - Konstitucijos apsaugos biurui (BfV), - paviešinimas kelia grėsmę Vokietijai.

Kaip skelbia AFP, naujienos apie tyrimą, pradėtą prieš Netzpolitik.org, kuris vadina save skaitmeniniu pilietinių teisių tinklaraščiu, praėjusį mėnesį išprovokavo protestų audrą ir žurnalistų, tinklaraštininkų ir politikų solidarumo apraiškas. Jie skelbė, kad šis tyrimas - tai bandymas nutildyti tiriamąją žurnalistiką.