Pirminiai rezultatai, gauti suskaičiavus apie 93 proc. balsų, rodo, kad D.Scioli gavo 38 proc. balsų ir lenkia konservatorių Mauricio Macri, kuriam atiteko 30 proc. balsų, bei Sergio Massa – disidentą iš C.Kirchner politinio judėjimo, surinkusį beveik 20 proc. balsų.

„Kad ir kaip žiūrėtum į tai, vienintelė tiesa yra tikrovė, - anksti pirmadienį ryte savi rėmėjams pareiškė D.Scioli, perfrazuodamas garsiuosius buvusio prezidento Juano Domingo Perono, kuris įkūrė valdantįjį politinį judėjimą. - O tikrovė tokia, kad mes dideliu skirtumu lenkiame varžovus.“

Vis dėlto D.Scioli iškovotas atotrūkis yra per mažas, kad pergalė jam būtų atitekusi jau pirmajame ture - tam jam būtų reikėję surinkti arba 45 proc. balsų, arba aplenkti savo artimiausią varžovų 10 procentinių punktų skirtumu.

Antrasis turas veikiausiai bus palankesnis S.Macri, nes už jį balsą gali atiduoti kitus opozicijos kandidatus palaikę rinkėjai.

„Nusipelnėme gyventi geriau. Mūsų vaikai nusipelnė geresnės šalies“, - sakė S.Macri savo šalininkams. - O kad pasiektumėme tai, žinia, mums reikia geresnės valdžios.“

Visi 32 mln. rinkėjų turėjo atiduoti savo balsą sekmadienį per vienus iš virtinės pirminių partinių rinkimų, kurie apibrėš politinę situaciją prieš spalio 25 dieną vyksiančius prezidento rinkimus.

Savitas Argentinos rinkimų procesas skirtas veikiau ne tam, kad partijos išrinktų savo kandidatus, o parodyti, kurie kandidatai pajėgūs surinkti pakankamai balsų, kad laimėtų prezidento rinkimus.

58 metų D.Scioli, Buenos Airių provincijos gubernatorius, yra vienintelis C.Kirchner Fronto už pergalę (FPV) kandidatas.

Šie pirminiai rinkimai, nepriklausomai nuo to, kas laimės, žymi 12 metų trukusios Kirchnerių dinastijos valdymo pabaigos pradžią. C.Kirchner Argentinai vadovauja pastaruosius aštuonerius metus, o prieš tai prie šalies vairo stovėjo jos velionis vyras Nestoras.

C.Kirchner jos kadencijos finišo tiesiojoje remia daugiau nei 50 proc. rinkėjų.

Prezidentės populiarumui nepakenkė daugybė problemų, su kuriomis susiduria trečioji pagal dydį Lotynų Amerikos ekonomika, įskaitant mažėjančią vietos valiutos vertę ir keblų teisinį ginčą su šalies obligacijas pirkusiais ribotos rizikos fondais, kurie atsisako nurašyti skolas, dėl kurių

Argentina paskelbė nemokumą 2001 metais.

62 metų C.Kirchner nebegali siekti trečios kadencijos.