Žuvę užsieniečiai yra du ukrainiečiai, nepalietis ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pilietis, sakoma MINUSMA pareiškime, kuriame priduriama, kad taip pat žuvo vairuotojas malietis, dirbęs kompanijai, kurią buvo nusamdžiusi misija.

Mažiausiai 12 žmonių žuvo per beveik 24 val. trukusią dramą viešbutyje centriniame Malio regione, kuri baigėsi vyriausybinėms pajėgoms įsiveržus į pastatą.

„Iš viso esama 12 žuvusiųjų“, – AFP šeštadienį sakė armijos karininkas po tos operacijos viešbutyje „Byblos“ Sevarės mieste ir nurodė, jog tarp aukų yra penki „teroristai“, penki kariai ir du „baltieji“.

Aukšto rango šaltinis Malio armijoje sakė, kad galutinis žuvusiųjų skaičius dar turi būti patvirtintas ir „tikriausiai“ bus didesnis.

Anksčiau buvo pranešta, jog keturi kiti JT kontraktininkai – du PAR piliečiai, rusas ir ukrainietis – buvo išgelbėti ir kad jų „sveikata gera“.

PAR užsienio reikalų ministerija sakė, kad per apsiaustį žuvo 38 metų vyras iš Pretorijos, o kiti du PAR piliečiai yra saugūs.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad auka yra Roelofas Janse van Rensburgas. Užsienio reikalų ministerijos atstovas sakė, kad jis dirbo aviacijos kompanijai, kurią samdė MINUSMA.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad keturi Ukrainos piliečiai buvo įtraukti į tą ataką ir kad vienas iš jų žuvo. Kitas sugebėjo pabėgti, o dar du buvo išgelbėti per auštant surengtą saugumo pajėgų reidą.

Atsakomybės už tą išpuolį, kuris prasidėjo užpuolikams penktadienį maždaug 7 val. įsiveržus į viešbutį, kol kas niekas neprisiėmė. Mažiausiai vienas iš užpuolikų, kaip pranešta, buvo su sprogmenimis apkaišytu diržu.

Ataka viešbutyje buvo jau trečias ginkluotas išpuolis Malyje per pastarąją savaitę. Šioje šalyje dar neatkurtas stabilumas, nors birželį buvo sudaryta svarbi taikos sutartis, turinti užbaigti jau ne vienus metus besitęsiančius neramumus ir priešpriešą tarp etninių bendruomenių.