Jaunųjų komunistų partija sugalvojo konkursą, kuriame skatina jaunus žmones dalintis fotografijomis su jais pačiais ir buvusiu Sovietų Sąjungos lyderiu.  

Naudodantis žymele „LeninLives“ socialiniame tinkle „Instagram“ kviečiama pasidalinti nuotraukomis su Leninu, rašo the „The Guardian“.

„Projektas yra pigus ir efektyvus būdas populiarinti pasaulio proletariato lyderio nuotraukas jaunime tarpe“,- pareiškė G. Ziuganovas.

Rusijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas teigia, kad tokia akcija padės atkreipti dėmesį į Lenino skulptūras, taip pat populiarins jo įvaizdį.

Konkurso, kuris prasidėjo rugpjūčio pradžioje ir pasklido populiariame rusiškame socialiniame tinkle „Vkontakte“, nugalėtojai bus apdovanoti planšetiniais kompiuteriais, kuriuose įdiegti 45 tomai atrinktų Lenino skaitinių. Leninas valdė šalį nuo 1917 m. iki 1924 metų.

Rusijos komunistų partijos lyderis G. Zinganovas teigė palaikantis tokią idėją.

„Mes visiškai pritariame idėjai. Aš manau Vladimiras Iljičius (DELFI - Leninas) bus dėkingas“, - pabrėžė Rusijos komunistų partijos lyderis. 

Rusijos komunistų partija valdžioje įsitvirtino nuo Lenino valdymo laikų, po to, kai jis 1917 m. Spalio revoliucijos metu atėjo į valdžią. Rusijos komunistų partija laikoma Lenino pasekėja ir iki šiol aktyviai veikia Rusijos politikoje. 

Paskutiniuose Dumos rinkimuose 2011 m. G. Zinganovo partija padidino savo surenkamų balsų skaičių daugiau nei 7 proc. ir taip tapo antruoju įtakingiausiu politiniu organu parlamente, nusileidžiančiu tik V. Putino partijai „Vieninga Rusija“.

Bet ne visi rusai pritaria idėjai atgaivinti prisiminimus apie buvusį lyderį, atvedusį Rusiją į Sovietinę erą. Žmogaus teisių grupė „Memorialas“ teigė, kad kampanija pavers tironiją nereikšmingu faktu ir tai „yra bandymas paversti Leniną populiariu“.

Tai yra partijos, kuriai greičiausiai nepasiseks, „beviltiškumo gestas“ įsitikinę žmogaus teisių grupės atstovai.

Rusijoje yra apie 6 tūkstančius Lenino paminklų. Visai neseniai kaimyninėje Ukrainoje vyko atvirkštinis procesas – Euromaidano metu nuversta daugybė Lenino paminklų, taip pažymint naują Ukrainos istorijos etapą.

Nepaisant to, kad kampanija prasidėjo visai neseniai, Rusijos jaunimas aktyviai fotografavosi su Lenino paminklais ir prieš prasidedant kampanijai. Socialiniuose tinkluose galima rasti įvairiausių asmenukių su buvusiu lyderiu.

С Вождём) #LeninLives

A photo posted by Алексей Буланов (@bulanov1996) on

A photo posted by @murzique on

#селфислениным

A photo posted by Sandra_st (@bird_sandra) on

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (973)