Tokią B. Nemcovo nužudymo versiją medicinos ekspertai iškėlė po to, kai aptiko nesutapimus tarp ant nukentėjusiojo kūno rastų sužalojimų ir kulkų paliktų skylių jo megztinyje ir B. Nemcovo palte. Vis dėlto šis nesutapimas gali būti paaiškintas ir tuo, kad šūvių metu B. Nemcovas judėjo, o jo paltas buvo prasegtas, skelbia Rusijos dienraštis „Kommersant“.

Siekiant išsiaiškinti šį neatitikimą, bus atlikta situacinė ekspertizė, kurios metu Boriso Nemcovo nužudymu kaltinamas įtariamasis Zauras Dadajevas privalės pareigūnams tiksliai apibūdinti, kaip įvykdė pasikėsinimą į Rusijos opozicijos lyderį Borisą Nemcovą.

Z. Dadajevas iš pradžių prisipažino įvykdęs nusikaltimą, tačiau vėliau savo parodymus atsiėmė ir teigė, kad parodymus davė jausdamas spaudimą.

Vis dėlto jeigu medicinos ekspertizės gydytojams nepavyko nustatyti konkrečių aplinkybių, kaip tiksliai Z. Dadajevas įvykdė nusikaltimą, sunkiai tikėtina, kad kita ekspertizė sugebės tai paaiškinti.

Taip pat ekspertų išvados leidžia manyti, kad Rusijos opozicijos lyderis galėjo būti nužudytas iš dviejų skirtingų ginklų.

Iš vieno ginklo, kuris, kaip manoma, buvo su duslintuvu, į B. Nemcovą buvo paleisti trys šūviai (tai buvo ginklas, kurį, „Kommersant“ žiniomis, turėjo ir Z. Dadajevas), kitas ginklas buvo be duslintuvo.

Taip pat medicinos ekspertai teigia, kad kulkų paliktų sužeidimų nesutapimai galėjo atsirasti dėl to, kad žudikai naudojo skirtingos galios šovinius. Iškart po nusikaltimo ant B. Nemcovo nužudymo vietos – Didžiojo Moskvorečės tilto Maskvos centre buvo rasti nevienodos galios ir skirtingose vietose pagaminti šoviniai. 

DELFI primena, kad 55 metų B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didįjį Moskvorečės tiltą. Tiriamos kelios nužudymo versijos – tiek politinės, tiek buitinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)