Sprendžiant pagal Rusijos Tyrimų komiteto pirmininkui Aleksandrui Bastrykinui išsiųstą A. Gubaševo pareiškimą, jis buvo sulaikytas kovo 6 dieną Ingušijoje. Pareiškėjas kartu su broliu Šadidu (jis taip pat kaltinamas šioje žmogžudystės byloje) ir dar dviem bičiuliais važiavo automobiliu, kai juos sustabdė ginkluoti žmonės juodomis kaukėmis.

A. Gubaševas tvirtina, kad jie buvo sulaikyti niekam nematant. Ginkluoti asmenys jį ir brolį paguldė ant asfalto veidais žemyn, sumušė, ant galvų jiems užmovė kaukes, ant rankų – antrankius, ir kažkur išvežė. Jis spėja, kad buvo nuvežtas į kažkokį Vladikaukaze esantį objektą. Ten jis teigia praleidęs parą. Kaltinamasis tikina, kas per tą laiką į jį buvo šaudoma tuščiais šoviniais, jis buvo kankinamas elektros srove, jį buvo žadama supjaustyti „bulgarke“ (kampinis šlifuoklis, red.)

„Buvau šokiruotas ir užvaldytas baimės dėl savo gyvybės ir sveikatos“, – Rusijos Tyrimų komiteto pirmininkui rašė A. Gubaševas.

Jis teigia, kad tik kitos dienos vakare buvo pasodintas į lėktuvą ir nugabentas į Maskvą, kur jį apklausė B. Nemcovo žmogžudystės byla užsiimantis tardytojas. Paskui sekė suėmimas Basmanų rajono teisme ir tardymo izoliatorius, tačiau pranešti tardytojui, izoliatoriaus medikams ar teisėjui apie jam tariamai taikytą neteisėtą poveikį A. Gubaševas, jo teigimu, pabijojo baimindamasis naujų problemų. Pasiskųsti jis ryžosi tik tada, kai giminės jam nusamdė advokatą, kuris pakeitė jam paskirtą gynėją.

Analogiškus pareiškimus anksčiau pateikė spėjami žudikai Zauras Dadajevas ir jo parankinis Tamirlanas Eskerchanovas. Tuo tarpu tyrimui, pasirėmusiam šios trijulės parodymais, pavyko atkurti nusikaltimo paveikslą ir gauti informaciją apie jo tikėtinus užsakovus, nors dabar kaltinamieji tvirtina, kad apšmeižė save ir kitus kankinami.