Pareigūnai pranešė, kad sunkvežimyje įmontuota bomba buvo detonuota Kabulo Ša Šadido rajone. Sužeistieji, tarp jų ir vaikai, buvo nugabenti į ligoninę. Baiminamasi, kad kai kurie žmonės galėjo būti palaidoti po parduotuvių ir kitų pastatų griuvėsiais. Saugumo šaltinis nurodė naujienų agentūrai „Reuters“, kad išpuolio taikinys greičiausiai buvo kariuomenės kompleksas.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sprogimą, sudrebinusį miesto centrą, tačiau, manoma, kad pagrindiniai įtariamieji - Talibano kovotojai.

BBC korespondentas pranešė, kad dauguma aukų buvo civiliai.

Gana neįprasta, kad bomba buvo detonuota sunkvežimyje Kabulo centre. Iš dalies dėl to, kad policija draudžia jiems įvažiuoti į miestą dienos metu. Tačiau mažesnės bombos ir savižudžių atakos tapo kone kasdienybe šiame sustiprinto saugumo mieste.

Ketvirtadienį mažiausiai šeši žmonės, tarp jų - trys policininkai, žuvo per sprogimą Afganistano rytuose. Sprogmenų prikrautas sunkvežimis sprogo netoli policijos komplekso Logaro provincijos sostinėje Puli Alame. Už išpuolį atsakomybę prisiėmė Talibanas. Tai pirmoji tokia didelė kovotojų ataka po to, kai praėjusią savaitę buvo pranešta apie jų lyderio mulos Omaro mirtį.

Pirmadienį Afganistano Talibanas išplatino vaizdo įrašą, kuriame buvo matyti, kaip grupuotės kovotojai prisiekia ištikimybę naujajam lyderiui mulai Akhtarui Mansourui.