"Visiems būtina susilaikyti nuo smurto ir būti santūriems", - sakė Baltųjų rūmų atstovas Scottas McClellanas, lydintis JAV prezidentą George'ą W. Bushą kelionėje po Ohajo valstiją.

"Grasinimai smurtu nepriimtini, mes raginame studentus, visuomenės veikėjus, opozicijos rėmėjus, vyriausybės narius ir politinius vadovus susilaikyti nuo smurto ir užtikrinti taikią atmosferą Etiopijoje", - sakė Scottas McClellanas.

Mažiausiai 26 žmonės žuvo šalies sostinėje Adis Abeboje, Etiopijos policijai trečiadienį paleidus ugnį į minią protestuojančių žmonių.

Prieš tai dvi dienas vyko studentų demonstracijos, kelias savaites neslūgsta įtampa, nesutariama dėl gegužės 15 dienos parlamento rinkimų rezultatų. Pasak opozicijos, rinkimus suklastojo valdančioji ministro pirmininko Meleso Zenawi partija.

Jungtinės Amerikos Valstijos laiko Etiopiją svarbia savo sąjungininke kovojant su terorizmu ir stabilizuojant padėtį regione. Pasak S.McClellano, pretenzijas dėl rinkimų būtina reikšti rinkimų komisijai ir teisingumo organams.

"Taip pat svarbu, kad federalinės pajėgos reaguotų atitinkamai, būtų santūrios, veiktų pagal tarptautinius standartus ir žmogaus teises", - sakė S.McClellanas.