Nors žmogaus teisių organizacijos ir Jungtinės Tautos aktyviai ragino Pakistaną susilaikyti nuo šio žingsnio, nuteistasis Shafqatas Hussainas buvo pakartas paryčiais viename Karačio kalėjime už tai, kad 2004 metais nužudė šiame mieste septynmetį, naujienų agentūra AFP citavo jo brolį ir vieną kalėjimo pareigūną.

Ši byla sulaukė tarptautinio susidomėjimo, nes advokatai ir šeima tvirtino, jog tuo metu, kai buvo nužudytas tas berniukas, Sh.Husseinui tebuvo 15 metų ir kad jo prisipažinimas buvo išgautas kankinant.

Jungtinių Tautų žmogaus teisių ekspertai sakė, kad jo teismo procesas „neatitiko tarptautinių standartų“, ir ragino Pakistaną ištirti įtarimus, kad kaltinamasis prisipažino kankinamas, taip pat patikrinti pranešimus dėl jo amžiaus.

Kašmyro regiono, kuriame gyveno Sh.Hussainas, vyriausybė pirmadienio vakarą kreipėsi į prezidentą Mamnooną Hussainą, prašydama atidėti egzekuciją, kad būtų galima atlikti išsamesnius patikrinimus, bet nuteistasis buvo pakartas kaip planuota.

„Shafqatas Hussainas buvo pakartas šiandien, 10–12 minučių prieš rytines pamaldas“, – AFP sakė vienas kalėjimo pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Sh.Hussainui egzekuciją planuota įvykdyti sausį, bet bausmė buvo keturiskart atidėta, jo advokatams stengiantis įrodyti, kad nusikaltimas buvo padarytas, kai kaltinamasis buvo jaunesnis negu 18 metų, todėl pagal Pakistano įstatymus jam negalėjo būti skirta mirties bausmė.

Pakistanas atnaujino egzekucijų vykdymą pernai gruodį, kai Talibano kovotojai per išpuolį vienoje mokykloje nužudė daugiau negu 150 žmonių, daugiausiai vaikų. Nuo to laiko šalyje buvo pakarti jau apie 180 nuteistųjų.