Nepriklausoma skundų prieš policiją komisija (IPCC) nurodė, kad tirs į pensiją išėjusio aukšto rango policijos pareigūno pareiškimą, esą praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje vieno vaikų seksualiniu išnaudojimu kaltinto asmens baudžiamasis persekiojimas buvo nutrauktas iškilus grėsmei, kad gali būti demaskuotas E.Heathas.

Buvęs Konservatorių partijos lyderis vyriausybei vadovavo 1970-1974 metais. Jo premjeravimo metu Britanija 1973-aisiais po referendumo tapo Europos ekonominės bendrijos nare. E.Heathas mirė 2005-aisiais.

Nors IPCC tirs numanomą seną korupciją, o ne aiškins tai, ar E.Heathas įvykdė nusikaltimą, tai yra pirmasis kartas, kai tokio rango figūra buvo susieta su tokio pobūdžio įtarimais.

Šis tyrimas bus vykdomas atskirai nuo teisėjos Lowell Goddard (Louel Godard) vadovaujamo didžiulio masto tyrimo dėl vaikų seksualinio išnaudojimo tokiose Britanijos institucijose, kaip visuomeninis transliuotojas BBC, Nacionalinė sveikatos tarnyba, vaikų namai ir mokyklos, kuris buvo pradėtas praėjusį mėnesį.

„Tvirtinama, kad baudžiamasis persekiojimas nebuvo vykdomas, kai asmuo pagrasino paviešinti, kad seras Edwardas Heathas galėjo dalyvauti nusikaltimuose prieš vaikus“, - nurodė IPCC atstovas spaudai.

IPCC taip pat aiškinsis, ar Viltšyro grafystės Vakarų Anglijoje policijos pareigūnai vėliau nesiėmė kokių nors žingsnių ištirti įtarimų dėl E.Heatho veiksmų.

Britanijos policija gegužę pranešė gavusi pareiškimus dėl praeityje buvusių vaikų seksualinio išnaudojimų atvejų, kuriais kaltinamas 261 valstybės ir visuomenės veikėjas, įskaitant 76 politikus.

Teisėjos vadovaujamas tyrimas dėl pedofilijos institucijose gavo duomenų, kad maždaug vienas iš 20 britų vaikų galėjo būti seksualiai išnaudojamas.