Tai skelbia „USA Today“, rašo ukrinform.ua.

Amerikos žiniasklaidos institutas (AMI) 32 puslapių dokumentą, parašytą urdu kalba, gavo iš vieno Pakistano piliečio. Jame atskleidžiamos detalės apie suplanuotas atakas prieš JAV karius Afganistane, amerikiečių diplomatus ir Pakistano pareigūnus.

Trys Jungtinių Valstijų žvalgybos ekspertai, nenorėję viešinti savo pavardžių, patvirtino, kad šis dokumentas gali būti autentiškas. Apie tai jie sprendė iš unikalių žymių, kalbos, kuriais apibūdinami lyderiai, rašymo stiliaus ir religinių terminų, kurie sutinkami ir kituose „Islamo valstybės“ dokumentuose.

„Trumpoje Islamo valstybės kalifato istorijoje, kalifate pagal Pranašą“ kalbama apie ISIS ketinimus dešimtis talibų frakcijų iš Afganistano ir Pakistano sujungti į vieningą teroristinę armiją. Taip pat atskleidžiami planai imtis karinių veiksmų.

Dokumentas taip pat kviečia prie šios kovos prisijungti „Al Qaeda“. Jame rašoma, kad „Islamo valstybės“ lyderis, vadovaujantis religinei imperijai, vadinamai „kalifatu“, turi būti pripažintas vieninteliu visų 1 mlrd. pasaulio musulmonų vadovu.

Maža to, dokumente pabrėžiama, kad islamistų pradėtas puolimas Indijoje išprovokuos apokaliptinį karą su Jungtinėmis Valstijomis.

„Net jei JAV puls mus kartu su savo sąjungininkėmis, o tai yra neišvengiama, tai paskatins ummą (religinę bendruomenę – aut. past.) susivienyti galutinei kovai“, – teigiama dokumente.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad ISIS kovotojai Faludžos mieste dešimtis tūkstančių taikių gyventojų naudoja kaip gyvuosius skydus, kad apsisaugotų nuo Irako vyriausybės ketinimų išlaisvinti Anbaro provinciją nuo islamistų.