Kanale „YouTube“ pasirodė parado vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip vienas karinis laivas negali paleisti raketos. Skelbiama, kad paleidimo akimirką nufilmuota ir V. Putino reakcija.

Karinio jūrų laivyno dienos minėjime V. Putinas pareiškė, kad „didžiosios jūrų valstybės statusas Rusijai – tai didelė atsakomybė“.

„Mūsų tėvynė dėl jūreivių drąsos ir jūrų statytojų talento įsitvirtino kaip didžioji jūrų valstybė. Mums šis statusas yra didelė atsakomybė prieš istoriją, prieš mūsų protėvius, kurie kūrė Rusijos jūrininkystės šlovę, ir prieš būsimas kartas, kurioms turime perduoti modernų ir stiprų karinį jūrų laivyną“, – sakė V. Putinas.

DELFI primena, kad Kaliningrado srityje sekmadienį vyko Rusijos karinių jūrų pajėgų dienos iškilmės, kuriose pirmąkart praskrido kariniai lėktuvai Su-34 ir MiG-31, pranešė Baltijos laivyno spaudos tarnyba.

Kaip nurodė naujienų agentūrai „Interfax“, aštuoni naikintuvai bombonešiai Su-34 ir naikintuvai MiG-31 atskrido į Kaliningrado sritį iš savo bazių Rusijos šiaurės vakaruose, bet jiems skrendant virš Baltijos jūros nebuvo pakelti NATO naikintuvai, kurie bazuojasi Lietuvos Zoknių karinėje bazėje.

Sekmadienį per Kaliningrado srityje esančioje Baltijsko karinių jūrų pajėgų bazėje vykusį paradą praskrido daugiau negu 20 lėktuvų ir sraigtasparnių, tarp jų naikintuvų bombonešių Su-24, naikintuvai Su-27, povandeninių laivų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniai Ka-27, atakos sraigtasparniai Mi-24 ir karinio transporto lėktuvai An-26.

Orlaivių pilotai šventės dalyviams taip pat demonstravo įvairius manevrus, tokius kaip patruliavimas virš teritorinių vandenų, dideliu greičiu plaukiančių taikinių ataka, povandeninio laivo paieškos.

Parade taip pat dalyvavo 30 karinių ir pagalbinių laivų, daugiau negu 15 karinės technikos vienetų ir apie 1,5 tūkst. karių.

Sevastopolyje – nesėkmingas bandymas paleisti raketą

Kiek anksčiau pasirodė vaizdo įrašas iš Karinio jūrų laivyno dienos minėjimo Sevastopolyje. Vienas karinis laivas paleido raketą, kuri ore sprogo į gabalus.

Vienas iš šventinio parado žiūrovų įkėlė šio įvykio įrašą į „Youtube“. Iš laivo paleista priešlaivinė raketa, nuskriejusi nedidelį atstumą, subyrėjo.

Jos nuolaužos pasklido į visas puses ir nukrito į vandenį, bet nepasiekė kranto ir jame esančių žiūrovų.

Tai jau nebe pirmas nesėkmingas parodomasis šūvis Rusijos Juodosios jūros laivyno parade Sevastopolyje. 1998 metų liepą, minint Rusijos karinio jūrų laivyno dieną, iš mažo raketinio laivo „Zarnica“ paleista raketa nukrito ant kranto ir sužeidė milicijos pareigūną, kuris vėliau Rusijos Juodosios jūros laivyną padavė į teismą, tačiau iš jo reikalautos 100 tūkstančių dolerių kompensacijos teismas nusprendė išieškoti 5 tūkstančius dolerių.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija skrydžių treniruotėms į Krymą perkėlė tris mokomuosius lėktuvus Su-25UTG ir tris denio naikintuvus Su-33.

Priminsime, kad liepos 17 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo spaudos tarnybos vadovas Vladislavas Selezniovas pranešė, kad Kryme lieka 35 laivai, kateriai ir pagalbiniai laivai, tarp jų ir kariniai laivai.