Etiopijos vyriausybė pranešė, kad žmonės žuvo sostinėje Adis Abeboje, kur policija mėgino sustabdyti plėšikavimus, kuriuos, valdžios tvirtinimu, kurstė pagrindinė opozicijos jėga - Koalicija už vienybę ir demokratiją (KVD).

Dvi ankstesnes dienas šalyje vyko studentų protesto akcijos, o įtampa didėjo kelias savaites po to, kai buvo paskelbti preliminarūs gegužės 15 dieną įvykusių parlamento rinkimų rezultatai. Opozicijos nuomone, valdančioji premjero Meleso Zenawi partija juos suklastojo. "Visa ligoninė buvo pilna sužeistųjų", - iš Adis Abebos "Juodojo liūto" ligoninės pranešė "Reuters" korespondentas.

Šaltiniai šioje ligoninėje sakė, kad nuo šautinių žaizdų mirė 11 žmonių, o Šv.Pauliaus ligoninės darbuotojai nurodė, kad pas juos buvo atvežti septyni nušauti žmonės.

Trečiadienio susirėmimų aukų skaičius yra didžiausias Addis Abeboje nuo 2001 metų balandžio, kai policija ir sargybiniai per riaušes nušovė 41 žmogų. 2001-ųjų neramumai kilo po studentų, kurie reikalavo didesnės akademinės ir politinės laisvės, protesto bangos.

Informacijos ministras Bereketas Simonas žurnalistams anksčiau sakė, kad plėšikautojams sustabdyti gatvėse buvo įrengtos užtvaros ir kad jie pradėjo svaidyti akmenis. "Vėliau konfliktas pareikalavo maždaug aštuonių gyvybių, ir vyriausybė dėl to labai apgailestauja, - sakė jis. - Atsakyti turės KVD, kuri yra šio smurto kaltininkė".

KVD teigia neturinti nieko bendra su smurtu ar trečiadienį prasidėjusiu taksi vairuotojų streiku, kuris smarkiai sutrikdė susisiekimą sostinėje.

Preliminarūs rinkimų rezultatai parodė, jog valdančioji partija ir jos sąjungininkės užsitikrino pakankamai vietų, kad galėtų formuoti naują vyriausybę, nors KVD savo vietų parlamente skaičių padidino beveik 10 kartų. Oficialūs Etiopijos, kur gyvena 72 mln. žmonių ir kuri yra didžiausia Afrikos kavos eksportuotoja, rinkimų rezultatai turi būti paskelbti liepos 8 dieną.