Pasak šaltinio, susipažinusio su šia situacija, Rusijoje kuriamas „objektas 4202“, kuris niekais pavers amerikiečių pastangas sukurti pasaulinę priešraketinę gynybą, rašo newru.com.

„Jeigu Rusija turės skraidymo aparatą, jau vadinamą „objektu 4202“ ir galintį viršgarsiniu greičiu atlikti manevrus vertikalia ir horizontalia kryptimis, mūsų šalis turės galimybę užtikrintai įveikti bet kokią PRG sistemą“, – pareiškė „Interfax“ šaltinis.

Jo teigimu, perspektyvinis Rusijos viršgarsinis skraidymo aparatas „leis niveliuoti JAV pasaulinės priešraketinės gynybos kovinį potencialą ir iš esmės pavers jį beverčiu“.

Kiek anksčiau žiniasklaida skelbė, kad per pastaruosius dešimt metų „objektas 4202“ galėjo būti paleistas iki šešių kartų. Tai galėjo būti atlikta iš Baikonūro kosmodromo, pasitelkiant tarpžemynines balistines raketas RS–18B (UR–100N UТТХ).

Paskutinis toks paleidimas galėjo įvykti šių metų vasarį. Oficialių pareiškimų šiuo klausimu nebuvo.

Šaltinis pažymėjo, kad „šiais metais „objekto 4202“ bandymai bus tęsiami toliau“.

„Viršgarsinio greičio srityje aktyviai dirbame tiek mes, tiek amerikiečiai, tačiau mes visi susiduriame su daugybe problemų“, – teigė agentūros šaltinis.

Kalbant apie „objektą 4202“ šaltinis paaiškino, kad tai yra gana senas variantas, „kuris šiuo metu peržiūrimas kaip pereinamasis kuriant šiuolaikiškesnį kovinį bloką egzistuojančioms ir perspektyvinėms sunkiosioms tarpžemyninėms balistinėms raketoms, įskaitant ir RS–28 „Sarmat“.

Neseniai per Sankt Peterburge vykusią Tarptautinę karinės jūrų technikos parodą korporacijos „Taktinė raketinė ginkluotė“ direktorius Borisas Obnosovas pareiškė, kad Rusijoje toliau kuriami viršgarsiniai skraidymo aparatai.

Be to, turimais duomenimis, birželio mėnesį Pamaskvės Kubinkos mieste „objektą 4202“ specialistai demonstravo uždaroje karinio – techninio forumo „Armija 2015“ ekspozicijos dalyje.

Be to, 2013 metų išvakarėse „Mokslinio gamybinio mašinų statybos susivienijimo“ (Maskvos srities Reutovo mieste) generalinis konstruktorius ir direktorius Aleksandras Leonovas savo naujametiniame sveikinime įmonės kolektyvui pažymėjo, kad „šalies prezidentas artimiausiems metams iškėlė konkrečias užduotis vienoje iš svarbiausių korporacijos darbo sričių – „4202“.