„Visiškai atsitiktinai paaiškėjo, kad J. Tichonova eina administracines MVU prorektoriaus pavaduotojo pareigas“, - teigė A. Navalnas. Pasak jo, prezidento dukters pavardė ir pareigos nurodytos vieno studentų sporto festivalio organizacinio komiteto sąraše. Tačiau rektorato darbuotojų sąrašuose J. Tichonovos pavardės nėra.

28 metų J. Tichonova, A. Navalno teigimu, taip pat vadovauja MVU Nacionalinio intelektinio rezervo centrui, priklauso aukštojo mokslo įstaigos mokslo tarybai, taip pat vadovauja fondui „Nacionalinis intelektinis vystymas“, kuris remia studentus, aspirantus ir jaunus mokslininkus. Š fondą įsteigė MVU.

Tai, kad J. Tichonova yra V. Putino duktė, pradėta kalbėti 2015 metų sausį, kai fondas „Nacionalinis intelektinis vystymas“ parengė MVU mokslinę – techninę doktriną. Žurnalistas Olegas Kašinas tvirtino, kad V. Putino duktė pasikeitė pavardę savo močiutės Jekaterinos Tichonovos Škrebnevos garbei. Naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi anoniminiu MVU šaltiniu, patvirtino, kad J. Tichonova – V. Putino duktė.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas atsisakė patvirtinti šią informaciją, pareikšdamas, kad „dirba su prezidentu, o ne su jo vaikais“. Be to, jis pridūrė, kad „daugybė merginų dėjosi esančios V. Putino dukromis“.