S.Lavrovas susitiko su Vatikano valstybės sekretoriumi Angelo Sodano ir Šventojo Sosto užsienio reikalų ministru arkivyskupu Giovanni Lajolo.

"Susitikimas suteikė progos atkreipti dėmesį į esamus nuoširdžius santykius ir galimybę juos toliau plėtoti", - sakė Vatikano atstovas spaudai Joaquinas Navarro-Vallsas.

Atstovas spaudai pridūrė, kad S.Lavrovas pakvietė savo kolegą, Vatikano užsienio reikalų sekretorių, rudenį apsilankyti Maskvoje.

Nors Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Aleksijus II nestokoja priekaištų Romos katalikų bažnyčiai dėl "prozelitizmo", vykdomo stačiatikiškoje Rusijoje, ir priešinosi velionio popiežiaus Jono Pauliaus II vizitui, jis pasveikino balandžio 19 dieną naujai išrinktą popiežių Benediktą XVI.

Patriarchas taip pat išreiškė troškimą plėtoti "vaisingą dialogą" tarp abiejų bažnyčių, kurių santykiai pašlijo žlugus Sovietų Sąjungai.

Gegužės 19 dieną Vatikane po privačios audiencijos pas popiežių Maskvos katalikų arkivyskupas Tadeuszas Kondrusiewiczius tvirtino, kad šiuo metu Rusijos katalikai neketina kviesti Benedikto XVI aplankyti jų šalį.