Lvovo mieste šiandien maždaug 9 val. ryto vietos laiku prie milicijos nuovados, esančios Plugovaja gatvėje, nugriaudėjo sprogimas.

Per sprogimą nukentėjusių teisėsaugininkų būklės yra sunkios.  

Kaip UNIAN pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerijos (VRM) Lvovo srities vyriausiosios valdybos spaudos tarnybos vadovė Svetlana Dobrovolskaja, daugybinius galvos ir kūno sužeidimus nuo skeveldrų patyrė vienas milicijos leitenantas.

Jis sunkios būklės paguldytas į ligoninę.

Pirminiais duomenimis, sprogimas nugriaudėjo tuomet, kai vienas milicijos pareigūnas atidarydamas duris užkliudė ištemptą sprogmens virvutę.
Įvykio vietoje dirba operatyvinė tyrimų grupė.

Į sprogimo vietą taip pat išvyko VRM Lvovo srities vyriausios valdybos vadovybė. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Iškelta byla dėl terorizmo

Pagal dviejų sprogimų prie Lvovo milicijos nuovadų faktus iškelta baudžiamoji byla dėl terorizmo. Tai pranešė Ukrainos VRM spaudos tarnyba Lvovo srityje. Šiuo metu teisėsauga tiria visas įvykių aplinkybes ir aiškinasi asmenis, kurie galėjo įvykdyti šiuos nusikaltimus. Pranešama, kad sprogimų organizatoriams gresia laisvės atėmimo bausmė nuo penkerių iki dešimties metų.    


Ukraina: sprogimais Lvove siekiama destabilizuoti Ukrainą

Du policininkai buvo sužeisti per sprogimus dviejose apygardos milicijos nuovadose Vakarų Ukrainos Lvovo mieste, pranešė Vidaus reikalų ministerija, šiuos incidentus siedama su savaitgalį vykusiu mirtinu susirėmimu tarp kraštutinių dešiniųjų pažiūrų organizacijos „Dešinysis sektorius“ ir šalies pareigūnų, skelbia „Reuters“.

Pareiškime ministerija nurodė, kad netoli milicijos nuovadų įėjimo buvo padėti užmaskuoti sprogmenys.

„Vidaus reikalų ministerija šiuos sprogimus sieja su įvykiais Užkarpatės regione (Vakarų Ukrainoje)“, – nurodė ministerija, pridūrusi, kad tokiais veiksmais siekiama destabilizuoti padėtį šalyje.

Šeštadienį du žmonės žuvo per susišaudymą tarp Ukrainos nacionalistų organizacijos „Dešinysis sektorius“ narių ir pareigūnų Mukačevo mieste, Vakarų Ukrainoje. Dėl to prezidentas Petro Porošenka paragino visas „neteisėtas grupuotes“ nusiginkluoti.

„Dešinysis sektorius“ yra viena ir sukarintų grupuočių, įkurtų per protestus, prieš metus nuvertusius Maskvos remiamą prezidentą Viktorą Janukovyčių.

Vidaus reikalų ministerija paragino gyventojus suteikti bet kokios informacijos, susijusios su sprogimais Lvove ir įspėjo, kad dėl tokio pobūdžio smurto eskalacijos aukų gali atsirasti ir civilių tarpe.

„Dešiniojo sektoriaus“ kovotojai ir Ukrainos pareigūnai apkaltino vieni kitus įvykių inicijavimu Mukačevo mieste, tačiau antradienį grupuotės atstovas pranešė, kad du jos nariai pasidavė Ukrainos saugumo tarnybai.