Šį kartą Rusijos liberaldemokratų partijos lyderis pasiūlė mainus. Politikas nori su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka keistis turtu, skelbia newsru.com.

Galimų mainų sąlygas Rusijos politikas išdėstė socialiniame tinkle „Twitter“: „Siūlau P. Porošenko mainus. Jis man atiduoda savo gamyklą Lipecke, o aš atsisakau pretenzijų į savo gamyklą Kostopolyje, kurią prašiau man grąžinti“, – socialiniame tinkle parašė Rusijos parlamentaras.

2006 metais lankydamasis Izraelyje V. Žirinovskis papasakojo, kad jo senelis Ichakas Edelsteinas, vadovavęs Kostopolio miesto žydų bendruomenei, turėjo „patį didžiausią medžio apdirbimo fabriką visame mieste, produkcija aprūpindavusį visą Europą (jame dirbo per 500 darbininkų)“. 

Rusijos liberaldemokratų lyderio teigimu, senelio verslas per Pirmąjį pasaulinį karą skaudžiai nukentėjo nuo vokiečių, o 1939 metais – nuo sovietų valdžios. Antrojo pasaulinio karo metais fabriko savininkas buvo sušaudytas. „Dabar fabrikas Kostopolyje vėl veikia. Turiu pretenzijų Ukrainos valdžiai, noriu atgauti savo senelio turtą. 66 metus mano senelio turtu naudojosi svetimi“, – pareiškė V. Žirinovskis. 

Dėl nederamų pareiškimų ir įžeidinėjimų Ukrainos valdžios atžvilgiu V. Žirinovskis Ukrainoje paskelbtas nepageidaujamu asmeniu. Tokį Kijevo sprendimą Rusijos politikas pavadino absurdišku ir kvailu. Ir tada V. Žirinovskis nepraleido progos priminti, kad Ukraina pasisavino jo turtą ir nenori grąžinti (kalbėjo apie seneliui priklausiusį fabriką).

Naujausiame V. Žirinovskio pareiškime kalbama apie saldainių fabriką „Roshen“, esantį Lipecke. 2015 metų balandį į Ukrainos prezidentui priklausantį fabriką įsiveržė saugumo pareigūnai, visą kolektyvą suvarė į aktų salę ir atliko kratą. Vėliau žiniasklaida skelbė, kad tokių priemonių imtasi po to, kai Ukraina paskelbė svarstanti Rusijos turto nacionalizavimo įstatymo projektą.

Korporacija „Roshen“, laikoma viena iš didžiausių konditerinių gaminių gamintojų pasaulyje, buvo įkurta P. Porošenkos. Ukrainos prezidentas yra pagrindinis bendrovės akcininkas. Korporacijai priklauso fabrikai Ukrainoje, Lietuvoje, Vengrijoje ir Rusijoje

P. Porošenka, tapęs Ukrainos prezidentu, pareiškė ketinantis parduoti savo verslą, tačiau kol kas to nepadarė. Ukrainos prezidentas tvirtina, kad šiuo metu tam neturi nei laiko, nei galimybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)