Bosnijos ir Hercegovinos prezidiumas - atstovaujantis, bosnius, kroatus ir serbus - dėl incidento atsiprašė visų užsienio delegacijų. Anot prezidiumo, A. Vučičius aplankė Srebrenicą siekdamas susitaikyti ir pagerbti žudynių aukas.

Per Bosnijos karą serbai Srebrenicoje nužudė daugiau nei 8 tūkst. musulmonų.

Šeštadienį Srebrenicoje vykusioje gedulingoje ceremonijoje pasirodžius Serbijos premjerui, žmonės ėmė jį užgaulioti, o galiausiai apmėtė akmenimis - dėl to premjeras buvo priverstas bėgti.

Po išpuolio, kalbėdamas Serbijos sostinėje Belgrade, A. Vučičius teigė, kad, išskyrus sulaužytus akinius, jis nenukentėjo. Pasak jo, užpuolikai veikė organizuotai. Nepaisant to, premjeras pabrėžė tęsiąs susitaikymo politiką.

„Gaila, kad kai kurie žmonės nesuprato mano nuoširdaus noro užmegzti draugystę tarp serbų ir bosnių, - teigė A. Vučičius, - nepaisant to, aš tiesiu savo ranką bosniams“.

1990-aisiais A. Vučičius buvo radikalus serbų nacionalistas, Serbijos lyderio Slobodano Miloševičiaus šalininkas.

Serbija išpuolį prieš premjerą pasmerkė kaip „pasikėsinimą nužudyti“. Užsienio reikalų ministras Ivica Dačičius pareiškė, kad tai "išpuolis prieš visą Serbiją ir jos susitaikymo ir regioninio bendradarbiavimo politiką".