Remiantis vietine žiniasklaida „Mukacevo.net“, ginkluoti asmenys pristato save kaip „Dešiniojo sektoriaus" organizacijos nariai, praneša unian.net.

Įvykio vietoje jau dirba policija ir specialiosios tarnybos, apie aukas kol kas nepranešama.

Ukrainos Vidaus reikalų ministras Arsenijus Avakovas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad panaudodami granatsvaidžius, užpuolikai sužeidė keturis civilius, tris policijos pareigūnus. Nukentėjusiems suteikta reikalinga medicininė pagalba. Vienas civilis ir vienas policininkas rimtos būklės.

„Grupė ginkluotų užpuolikų apsupti, užpuolikų prašoma pasiduoti, jeigu jie atsisakys tai padaryti, remiantis įstatymais, bus panaudota jėga“,- sakė A. Avakovas.

Remiantis liudininkų pasakojimais, gyventojai pamatė septynių džipų konvojų su simboliais "dešinysis sektorius", kurie buvo pilnai ginkluoti (automatai ir kita karinė technika, liudininkai teigia, kad grupuotė važiavo link Mukačevo.

Skelbia žuvusiųjų skaičių

„Liaudies fronto“ partijai atstovaujantis Ukrainos liaudies deputatas, Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Geraščenka pranešė, kad per susišaudymą Ukrainos Užkarpatės srities Mukačevo mieste žuvo trys žmonės.

„Per susišaudymą žuvo trys užpuolikai. Taip pat sužeisti trys milicininkai ir keturi taikūs gyventojai. Šūviais iš granatsvaidžių užpuolikai sunaikino du milicininkų automobilius“, - socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašo A. Geraščenka, praneša inforesist.org.

„Mukačeve, Užkarpatėje šimtai dėl nebaudžiamumo proto netekusių nusikaltėlių, kuriems vadovauja šiuo metu Ukrainos Aukščiausios Rados deputatas Michailas Lanjo, mėgino fiziškai sunaikinti „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojus. Po žiauraus susirėmimo nužudyti du „Dešiniojo sektoriaus“ kovotojai, dar keturi sužeisti (...)“, - rašo jis.

Kaip informuoja „Dešiniojo sektoriaus“ atstovai, M. Lanjo žmonėms padėjo ir nusikaltėliai milicininkų uniformomis.

A. Geraščnekos pateikiama informacija ginkluotų asmenų grupė atvyko į objektą, susijusį su Ukrainos liaudies deputatu M. Lanjo.

„Šioje vietoje įvyko ginkluotas konfliktas, kurio priežastis dar turės būti nustatyta. Mano šaltiniai trumpai apibūdino situaciją kaip mėginimą perskirstyti įtakos sferas“, - pranešė A. Geraščenka.

Į įvykio vietą atvyko milicijos pajėgos, kurias užpuolikai apšaudė iš šaunamųjų ginklų, o taip pat paleido kelias granatas iš granatsvaidžių.

„Per susišaudymą žuvo trys užpuolikai“, - informavo A. Geraščenka.
Jo teigimu, likusieji užpuolikai užblokuoti, jiems siūloma sudėti ginklus ir pasiduoti.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas buvo pranešęs, kad Mukačeve sužeisti 4 taikūs gyventojai ir 3 milicijos pareigūnai, dviejų sužeistųjų būklė – sunki.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo ruožtu nurodė teisėsaugininkams nuginkluoti ir sulaikyti susišaudymą inicijavusius užpuolikus.

Siunčiamos papildomos pajėgos

Į Mukačevo miestą, kur įvyko susišaudymas, siunčiamos papildomos specialiosios paskirties pajėgos. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ rašo Ukrainos liaudies deputatas Mustafa Najemas, iš Lvovo išvykęs į susišaudymo vietą.

„Į Mukačevo vyksta papildomos specialiosios paskirties pajėgos. Prie operacijos prisidėjo ir Ukrainos saugumo tarnyba“, - rašo jis.

Situaciją pakomentavo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas.

„Neturime nieko bendro su Mukačevo susiklosčiusia situacija“, - pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo atstovas spaudai Vladislavas Selezniovas.

Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Zorianas Škiriaka savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje teigė, kad, remiantis dabar turima informacija, „trys užpuolikai buvo nušauti, penki iš jų sužeisti, kiti, kartu pasiėmė žuvusiųjų kūnus ir sužeistuosius ir pabėgo į netoliese esančią miškingą vietovę“.

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl šeštadienį Vakarų Ukrainoje įvykusio susišaudymo

Užkarpatės srities prokuratūra pradėjo tyrimą dėl nusikalstamos organizacijos subūrimo ir šeštadienį įvykdyto teroristinio išpuolio Mukačeve, Vakarų Ukrainoje, informuoja naujienų agentūra "Ukrinform".

Prokuratūra pranešė, kad šeštadienį, apie 14 val. 20 min. vietos laiku, ginkluoti asmenys vilkintys maskuojančias uniformas su užrašais "Dešinysis sektorius" (Ukrainos nacionalistų organizacija, - ELTA.) - tokie patys užrašai buvo ir ant jų automobilių - vienoje iš kavinių susitiko su vietos gyventoju. Susitikimo tikslas buvo įtakos sferų paskirstymas, tačiau kilus konfliktui minėti ginkluoti vyrai kavinėje ėmė šaudyti.

"Į įvykio vietą atvykę milicijos pareigūnai užblokavo išvažiavimą iš kavinės. Dėl to ginkluoti asmenys pradėjo šaudyti į pareigūnus naudodami granatsvaidžius RPG-7, automatus "Kalašnikov", kulkosvaidžius DŠK ir kitus šaunamuosius ginklus. Buvo sunaikinti du Mukačevo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) automobiliai ir apgadintos civilių transporto priemonės. Remiantis preliminaria informacija, 6 VRM pareigūnai bei 3 civiliai buvo sužaloti. Taip pat nukentėjo 5 ginkluoti užpuolikai vilkėję uniformas su užrašais "Dešinysis sektorius", - pranešė prokuratūros spaudos taryba.