Rusijos diplomatai savo internetinėje svetainėje sukritikavo Lenkiją dėl siekių sustiprinti NATO dalinių buvimą Rytų Europoje ir “bandymus padidinti įtampą taip vadinamame NATO rytiniame sparne”. Lenkijos URM pareiškė, kada tai Aljanso atsakas į “agresyvią Rusijos politiką regione”. Savo pranešime Rusijos URM rašo “apie oficialius Lenkijos atstovus”, kurie deklaravo “ketinimus tęsti NATO, o taip pat atskirų šalių, pirmiausiai JAV, karinio potencialo stiprinimo politiką Lenkijos teritorijoje”.

Kaip pastebi WP.pl, Lenkijos URM atstovas spaudai Marcinas Wojciechowskis, komentuodamas šiuos žodžius pareiškė, jog “NATO sprendimai ir veiksmai, liečiantys Aljanso rytinį sparną yra atsakas į agresyvią Rusijos politiką regione”.

Rusijos URM nuomone, Lenkijos atstovai kalbėjo “apie būtinybę peržiūrėti 1997 metais NATO ir Rusijos pasirašytą susitarimą, kadangi jis jau tapo “neaktualus”. Pasak rusų diplomatų, visi šie reikalavimai sutampa su “precedento neturinčiu NATO šalių kariniu aktyvumu prie Rusijos sienos”. “Ne kartą nurodėme, kad karinio įtempimo didinimas taip vadinamame NATO rytiniame sparne, o tai yra nuoseklūs kai kurių Aljanso narių, tarp jų ir Lenkijos, tikslai, susilpnina, o ne stiprina saugumą regione” - pabrėžia Rusijos URM.