Šiuo metu „nėra informacijos apie specifinę ar tiesioginę grėsmę“ Tunise, ketvirtadienį pareiškė britų užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas. Tačiau po išpuolio Suse situacija esą Tunise iš esmės pasikeitė.

Vyriausybė mano, kad „galimas naujas teroristinis išpuolis“, sakė ministras. Britų vyriausybės nuomone, papildomos saugumo priemonės Tunise nėra pakankamos. „Mes manome, jog būtinas didesnis darbas, kad turistai būtų efektyviai apsaugoti nuo teroristų grėsmės“, – pabrėžė F. Hamondas stočiai BBC. Todėl esą „teisinga ir protinga“ pakeisti rekomendacijas dėl kelionių į Tunisą.
Užsienio reikalų ministerija pataria britams tik labai svarbiais atvejais vykti į Tunisą. Britai, dar esantys šalyje, turėtų iš jos išvykti.

Praėjus kelioms minutėms po perspėjimo kelionių operatorės „Thomson“ ir „First Choice“ paskelbė iki sezono pabaigos spalio 31-ąją atšaukiančios visus skrydžius į šią šalį.


Išpuolio, kuris buvo surengtas birželio 26-ąją, metu, Tunise atostogavo 20 000 britų.

23 metų tunisietis birželio pabaigoje viešbučio paplūdimyje Suse nušovė 38 užsienio turistus, tarp jų – 30 britų. Šaulys buvo nukautas saugumo pajėgų. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“ (IS).

Turizmas Tunisui turi labai svarbią reikšmę.