Neseniai Kremliaus vadovo Vladimiro Putino paskelbtus planus ginkluotąsias pajėgas papildyti 40 tarpžemyninių raketų ji pavadino „keliančiais nerimą“.

„Turint omenyje tokius Rusijos veiksmus, dabar ne laikas kokia nors forma demonstruoti ryžto trūkumą“, – kalbėjo D. Lee James. Todėl JAV karinės oro pajėgos esą toliau stiprins savo buvimą Europoje.

Pareigūnė neslėpė savo nusivylimo, kad iki šiol tik 4 iš 28 NATO valstybių vykdo įsipareigojimus skirti gynybai 2 proc. savo BVP. „Mes, kaip NATO narės, dėl to susitarėme. Dabar mes visos turime to ir siekti“, – kalbėjo D. Lee James.

Ji teigė suprantanti, kad Europa šiuo metu dėl daugybės pabėgėlių ir ekonominių problemų susiduria su dideliais iššūkiais. Tačiau, nepaisant to, įsipareigojimai NATO ir toliau turi išlikti vienu prioritetų.

Rusijos pusė pakomentavo D. L. James pasisakymą. „Mes prie tokių pareiškimų jau įpratome“, - sakė Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas. Jis pridūrė, kad tokiais pasisakymais Vašingtonas kuria dirbtiną priešiškumo atmosferą.