Po virtinės tragiškų nelaimių Rusijos policija pataria žmonėms darytis „saugias asmenukes“. Anot Rusijos naujienų agentūros „Tass“, dėl pavojingų aplinkybių, pozuojant mobiliojo telefono nuotraukoms, šiais metais žuvo 10 žmonių ir įvyko apie 100 incidentų, rašo cnn.com.

„Įspūdinga asmenukė gali kainuoti jums gyvybę“, - Rusijos vidaus reikalų ministerija rašo lankstinukuose, kurie bus dalijami studentams ir likusiai visuomenei.

Dviejų puslapių vadove kelio ženklų forma skelbiami draudžiami veiksmai – dauguma jų yra paremti tikrais incidentais. Tarp jų patenka 21 metų Maskvos gyventojos, atsitiktinai šovusios sau į galvą, atvejis ir paauglės, mėginusios nusifotografuoti ant geležinkelio bėgių, istorija.

Tarp pavojingų situacijų patenka fotografavimasis asmenukėms su gyvūnais, ant pastatų stogų ar prie aukštos įtampos elektros laidų.

„Kartu su šiuolaikinio pasaulio privalumais kyla ir nauji pavojai“, - per spaudos konferenciją sakė Rusijos pareigūnė Jelena Aleksejeva.

„Norėtume priminti piliečiams, kad paspaudimų „Patinka“ vaikymasis socialiniuose tinkluose gali tapti keliu į pražūtį“, - sakė ji.

Ministerija kviečia įsitraukti ir visuomenę: tam jos svetainėje sukurtas specialus skyrelis, kuriame galima apsidalyti potencialiai pavojingomis situacijomis ir įkelti savo pačių iliustracijas.

Nepaisant vis augančio su asmenukėmis susijusių žūčių skaičiaus, daugybė jaudulio mėgėjų rizikuoja savo gyvybėmis dėl pavojingo kadro, kaip, pavyzdžiui, rodo šis „YouTube“ vaizdo įrašas.