Likviduotas nenustatytos tapatybės asmuo, mėginęs padėti sprogmenį prie parduotuvės, esančios šalia kelio Chasaviuras-Lvovskoje Dagestano Babajurto rajone, durų. Apie tai pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi Vidaus reikalų ministerijos atstovo Dagestane pateikta informacija.

Vidaus reikalų ministerijos atstovo teigimu, liepos 7 d. pastebėtas nenustatytos tapatybės asmuo, mėginęs prie parduotuvės durų padėti objektą. Kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, vyras mėgino automobiliu pasišalinti. Policija vijosi sprunkantį vyrą, jis ėmė šaudyti į policininkus, todėl pareigūnams teko jį likviduoti, rašo newsru.com.

„Šalia durų aptiktas objektas – aštuonių litrų talpos kibiras su sprogstamosiomis medžiagomis. Likviduoto vyro automobilio bagažinėje taip pat buvo aptiktas pistoletas ir vienas sprogmuo“, - informavo šaltinis.
Šaltinio pateikiamais duomenimis, abu sprogmenys buvo sunaikinti liepos 8 d. rytą. Dėl šio incidento iškelta baudžiamoji byla. Nužudyto vyro tapatybė kol kas nėra nustatyta.

Praėjusią savaitę Dagestane įvykdyta kontrteroristinė operacija, per kurią buvo likviduoti du teroristai. Remiantis šia informacija, vyrai priklausė taip vadinamajai Kiziliurtovsko grupuotei. Per vykdytą operaciją žuvo vienas specialiosios paskirties pareigūnas.

Vykdytos kontrteroristinės operacijos teritorijoje aptiktas arsenalas: du automatiniai šautuvai, kelios granatos, keli pistoletai ir daugybė komponentų, skirtų savadarbiams sprogmenims gaminti (per 20 kilogramų sprogstamųjų medžiagų, o taip pat pramoninės gamybos detonatoriai).

Birželio 30 d. kontrteroristinė operacija buvo vykdoma Nalčike. Per susidūrimą neutralizuoti du teroristai. Apžiūrėję namą pareigūnai aptiko ginklų, sprogmenų, SIM kortelių ir telefonų.